FC Kanaalstreek breidt aantal te volgen teams uit!

FC Kanaalstreek breidt het aantal te volgen teams uit naar 31.

FC Kanaalstreek gaat met ingang van dit nieuwe jaar nog eens drie extra teams volgen. De wens was er al langer om het aantal teams naar het aantal van dertig te brengen. Het huidige aantal lag op 28 teams, maar er liggen voldoende clubs op de grens of tegen de grens van de Kanaalstreek die interessant zijn om te volgen. De volgende teams zullen dan ook vanaf heden worden gevolgd door FC Kanaalstreek: VV Eext, VV PJC en VV Wildervank.

De clubs op een rijtje:

VV Eext is een club die praktisch in het gebied van de Kanaalstreek ligt en daarom perfect in het plaatje past. De club werd opgericht op 6 juli 1932 en komt momenteel uit in de zondag 5e klasse E, waarin het ook de koploper is. In diezelfde klasse spelen ook de Kanaalstreek-clubs Buinen, Buinerveen, De Treffer ’16, EEC, GKC en JVV.

VV PJC is een club die uit Nieuwe Pekela komt en dus ook op het grensgebied valt van de Kanaalstreek. De club werd opgericht op 15 mei 1928 en komt momenteel uit in de zondag 4e klasse C, waarin het op een tweede plaats staat. In diezelfde klasse spelen ook de Kanaalstreek-clubs Bareveld, Gieterveen, buurman Pekelder Boys en SPW.

VV Wildervank is ook een club die tegen het gebied aan ligt en bovendien op de zaterdag actief is. In de Kanaalstreek zijn niet heel veel zaterdagteams actief, waardoor Wildervank een hele mooie aanvulling daarop is. De club werd opgericht op 5 april 1930 en komt momenteel uit in de zaterdag 4e klasse D, waarin het op een vierde plaats staat. In diezelfde klasse spelen ook de Kanaalstreek-clubs Mussel, Onstwedder Boys en SJS.

Uitbreiding van clubs

De Kanaalstreek is een regio op de grens van de provincies Drenthe en Groningen. Binnen die grens liggen veel voetbalclubs, maar ook net op of tegen de grens aan zitten veel voetbalclubs. Dat zijn voetbalclubs die ook regelmatig bij de huidige Kanaalstreek-clubs in de competitie zijn ingedeeld.  Met het toevoegen van drie clubs gaat het aantal te volgen clubs van 28 naar 31 en wellicht volgt er in aanloop naar het nieuwe seizoen 2020-2021 nog een uitbreiding naar 35 clubs.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties van de Kanaalstreekclubs.

Titan en Geert Aalderink verlengen samenwerking

Titan en Geert Aalderink zijn tevreden over de samenwerking en gaan nog een jaar ...

Vrouwenvoetbal in de Kanaalstreek: HOC/Valthermond en SJS

Vrouwenvoetbal wint de laatste jaren enorm aan populariteit in de Kanaalstreek. Vanaf volgend seizoen ...