Voorbeschouwing speelronde 13 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 13 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

FC Ter Apel ’96 – Protos

Direct een belangrijk duel in de zondag 3e klasse C tussen twee ploegen die bovenin meedraaien. Zo is FC Ter Apel ’96 de nummer drie van de ranglijst met 21 punten uit 12 wedstrijden en staat Protos vijfde met 18 punten uit 11 wedstrijden. De achterstand van Ter Apel op nummer twee Musselkanaal bedraagt momenteel drie punten en daarboven staat nog Raptim, dat vijf punten voorsprong heeft. Om de aansluiting met de kop te behouden zal Ter Apel dan ook moeten zien te winnen van Protos. Bij een nederlaag kunnen de concurrenten verder uitlopen en bovendien komt dan ook nog Protos eens langszij. Direct een overwinning behalen lijkt dan ook een must te zijn voor Ter Apel.

HOC – Twedo

Voor HOC staat na de winterstop gelijk een belangrijk duel tegen Twedo op het programma. De club uit Odoorn staat momenteel op een keurige plek in de brede middenmoot van de zondag 3e klasse C. Dat geldt niet voor Twedo, dat momenteel op een twaalfde plek staat op de ranglijst. Een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie tegen degradatie oplevert. En dus kan HOC zondag direct een mooie stap zetten richting handhaving. Bij winst kan het Twedo op acht punten zetten en verschaft het zich direct al de nodige lucht zo aan het begin van de tweede seizoenshelft.

Pekelder Boys – Gieterveen

Een Kanaalstreekderby in de zondag 4e klasse C tussen de nummers dertien en acht van de ranglijst. Pekelder Boys promoveerde vorig seizoen uit de 5e klasse en had het moeilijk in de eerste seizoenshelft. Het heeft slechts een punt voorsprong op hekkensluiter Eenrum en is dus nog lang niet veilig. Een overwinning tegen Gieterveen is dan ook meer dan welkom. Dat zal zelf ook willen winnen om de aansluiting met de subtop te vinden. Het gat naar plek vier bedraagt momenteel zes punten en is dus nog overbrugbaar. Toch zullen de Gieterveners wel constanter moeten presteren in de tweede seizoenshelft om nog ergens om mee te kunnen spelen, anders kan het seizoen al wel eens vroeg als een nachtkaars uit gaan.

Schoonebeek – Titan

Titan kwam vorige week al in actie en verspeelde toen dure punten tegen laagvlieger DVC ’59. Dat zal het niet nog eens willen doen tegen Schoonebeek. Bovendien is een overwinning nodig om aansluiting te houden met de top. De Titanen hebben immers nog twee wedstrijden in te halen en weten ze die beiden te winnen, dan kan men nog mee doen om de titel. Maar eerst maar eens de horde Schoonebeek zien te nemen, dat slechts een punt minder heeft dan Titan. Geen gemakkelijke opgave dus, maar bij winst zal Titan in ieder geval goede zaken doen. Ook wetende dat de nummer drie OVC  ’21 en koploper KSC tegen elkaar spelen.

GKC – Roswinkel

GKC speelde vorige week al een inhaalduel en speelde toen gelijk in de streekderby tegen De Treffer ’16. Kostbaar puntverlies voor de ploeg uit Gasselte, dat bij winst op gelijke hoogte had kunnen komen met nummer twee Buinen. Daar is de achterstand nu twee punten op en koploper Eext heeft een voorsprong van vijf punten. Tegenstander Roswinkel staat zesde, maar heeft slechts een achterstand van drie punten op GKC en ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Een belangrijk duel dus voor GKC om Roswinkel niet langszij te laten komen en aan te blijven haken bij de top van de zondag 5e klasse E.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbeschouwing speelronde 6 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Feyenoord – FC Groningen: Vooruitblik

Voor FC Groningen wacht een lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Programma zaalvoetbal vrijdag 17 september

Overzicht van de zaalvoetbalwedstrijden die vrijdag op het programma staan.