Eext wint eerste periode na zege op Valther Boys

Eext heeft de eerste periode weten te winnen na een ruime zege op Valther Boys.

Eext heeft beslag gelegd op de eerste periodetitel in de zondag 5e klasse E. Op bezoek bij Valther Boys won het na een 0-0 ruststand met 0-4. Door de zege werd de  eerste periodetitel een feit en blijft de voorsprong op concurrent Buinen, dat ook won, drie punten.

Om zeker te zijn van de periode moest Eext minimaal gelijkspelen bij Valther Boys. De ploeg uit Valthe kon het gat verkleinen naar de koploper, gezien het maar zes punten achter stond. In de eerste helft wisten beide ploegen echter niet tot scoren te komen. Dat gebeurden na rust wel heel snel. Niels Buiter zorgde voor een snelle voorsprong in het voordeel van Eext.

Daarna ging het vrij vlot met de doelpunten in de tweede helft en was de wedstrijd in een mum van tijd beslist. Met twee goals zorgde clubtopscorer Berni Nijhof ervoor dat de periodetitel al zo goed als zeker op zak was. In de slotminuten zorgde Jafari nog voor de kers op de taart door er 0-4 van te maken. Na het laatste fluitsignaal kon de eerste periodetitel dan ook gevierd worden door Eext.