GKC boekt belangrijke zege op Roswinkel

Een belangrijke zege voor GKC, dat mee blijft doen om de bovenste plaatsen in de zondag 5e klasse E.

GKC blijft door de 3-1 zege op Roswinkel aanhaken bij nummer twee Buinen en koploper Eext. De Gasselters kwamen nog wel op achterstand, maar poetsten die rap weg in de eerste helft. In de tweede helft verliep het allemaal wat moeizamer voor de thuisploeg, maar wist het toch de overwinning over de streep te trekken.

GKC begon aardig aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste mogelijkheden. Desondanks was het Roswinkel dat na 18 minuten spelen scoorde uit een vrije trap: 0-1. Een stand die niet lang bleef staan, want enkele minuten later scoorde Danny Kolp op aangeven van Schuiling alweer de 1-1. Enkele minuten later was het ook al 2-1 na een mooie aanval aan de kant van de thuisploeg. Patrick Zondag was het eindstation en zorgde voor de voorsprong. Die stand bleef ook tot de rust staan al had GKC de kansen om al verder uit te lopen.

Na rust een ander spelbeeld waarbij het spelniveau zakte  en Roswinkel wel wat beter uit de kleedkamer kwam. De gasten kwamen echter niet tot scoren, maar ook GKC kon het karwei in die tweede helft niet afmaken. En dus bleef het vooral lang spannend totdat Korthuis in de 87e minuut aan alle onzekerheid een einde maakte. Op aangeven van Kolp scoorde Korthuis de beslissende 3-1. Zo blijft GKC derde staan en blijft het meedoen om de titel.