Valthermond zakt tegen ASVB volledig door het ijs

Valthermond ging op eigen veld verrassend onderuit tegen ASVB en dat was voor de meeste Mondkers een doorn in het oog.

De teleurstelling bij supporters en bestuur was groot bij Valthermond. Vrijdagmorgen vroeg liepen er nog tal van vrijwilligers over het hoofdveld om de grasmat zo optimaal mogelijk te prepareren voor het duel van de hoofdmacht tegen ASVB. De vooruitzichten waren immers gunstig. Een prima trainingskamp in Turkije en een drietal goede oefenwedstrijden gaven de Mondker supporters een positief gevoel bij de herstart van de competitie. Een tweede helft van de competitie waarin volop jacht op de titel gemaakt zou worden. Ambitie die ook duidelijk door de selectie uitgesproken werd. Hoe snel kan een selectie dan de steun van hun aanhang verliezen? De wedstrijd tegen ASVB werd uiteindelijk al op de zaterdagavond verloren en dat zette kwaad bloed bij de blauw witte supporters. De hondstrouwe supporters kunnen leven bij slecht spel en een nederlaag, maar niet als die te wijten is aan een abominabele voorbereiding. En dat was tegen ASVB duidelijk het geval. Met alle respect voor de bezoekers, maar normaal gesproken moet Valthermond winnen van de Witte Muizen. Daarvoor herbergt de Mondker selectie gewoon meer kwaliteit dan wat de Blijhamsters kunnen brengen. Als er echter meer gewandeld en gezeurd wordt dan gevoetbald, dan heeft iedere tegenstander kans op een goed resultaat. En die kans greep ASVB met beide handen aan, het won met 0-1.

Hoewel de twijfel over een goede afloop al aanwezig was leek Valthermond goed te beginnen. Rick Schlimback schoot, net als Maurice Kampman, echter over het domein van doelman Zuidema. De eerste de beste aanval van ASVB was wel prijs. Wouter Siemens mocht na een aanval over rechts van dichtbij binnen tikken. Blauw witte verdedigers waren in geen velden of wegen te zien.

Geklungel

Pas na een half uur spelen viel de eerste fatsoenlijke Valthermond aanval te noteren. Zuidema tikte echter een inzet van Demy te Velde uit de benedenhoek. Geklungel in de Valthermond-defensie leverde kort voor de pauze de volgende kans op voor ASVB. David Gort knalde echter van dichtbij over. Datzelfde deed Maurice Kampman een minuut later na een goede actie van Te velde. ASVB echter had daarna weer pech dat er niemand tegen de voorzet van Joost Siemens aanliep.

Bakens verzetten

Wie had verwacht dat de thuisclub na de pauze de bakens zou verzetten kwam bedrogen uit. Men weigerde, of men was gewoonweg niet in staat, om voldoende energie voor een goed resultaat in de strijd te gooien. Tekenend hoeveel tekort Valthermond zichzelf deed was wel het feit, dat men, ondanks het slechte spel toch een aantal kansen kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zo werd een inzet van te Velde van de lijn gehaald en pakte Zuidema een inzet van Erik Jan Verbeek. Aan de andere kant moest Joost Schrik optreden bij inzetten van Trevor Elten en Jasper Huls. Geloof op een goede afloop was toen echter al lang verdwenen bij de Valthermondse aanhang. Terecht zo bleek, want redelijk eenvoudig trok ASVB de overwinning over de streep.

Niet gezellig

Het was na afloop dan ook bepaald niet gezellig in de Valthermondse bestuurskamer. Chagrijnig legden bestuursleden en ere-leden de prestatie op de pijnbank. Coach Albert Koops deelde ongezouten hun mening:” Dit was Valthermond onwaardig,” fulmineerde de oefenmeester. “Sommige jongens zijn het niet waard dat zij het Valthermondshirt mogen dragen. Ik was er al bang voor. Gisteravond stond er een feestje gepland. Dat moet kunnen en daar was ikzelf ook niet vies van, maar zorg dan wel dat je er op zondagmiddag staat. De groep laat iedereen zo in de steek. We hebben ons echt goed voorbereid op de tweede seizoenshelft en dan gooien ze het zo allemaal weg. Kijk eens naar de andere uitslagen. Wat hadden wij een goede dag kunnen hebben. Maar als jezelf faalt, heeft het geen zin om naar anderen te kijken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond eenvoudig naar zege

De 1-1 ruststand deed wellicht anders vermoeden, maar eigenlijk had Valthermond geen enkel moment ...

SETA nipt onderuit bij Fit Boys.

SETA speelde een goede partij, maar een resultaat halen lukte net niet.