Voorbeschouwing speelronde 14 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 14 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Stadskanaal – WKE ‘16

Een mooi affiche in de zondag 2e klasse L tussen de nummers negen en vijf van de ranglijst. Deze week werd in Stadskanaal bekend dat Jordi Nijgh komend seizoen de hoofdtrainer wordt van de Knoalsters. Daarmee kwam er een einde aan de speculaties wie de opvolger zou worden van Rick Slor, die na zes seizoenen afscheid neemt van de club. De Knoalsters willen op een zo goed mogelijke manier het seizoen afsluiten, maar Stadskanaal is inmiddels wel wat afgezakt op de ranglijst. Het is nog niet direct in gevaar voor de onderste plekken, maar dat verschil is wel kleiner geworden. En dus zou een resultaat tegen WKE ’16 welkom zijn. De Emmenaren doen nog wel bovenin mee en hebben slechts een achterstand van vijf punten op koploper Germanicus. WKE zal dan ook moeten winnen wil het een rol van betekenis blijven spelen. Genoeg op het spel dus komende zondag in Stadskanaal.

Bareveld – SPW

Een Kanaalstreekderby in de zondag 4e klasse C tussen Bareveld en SPW. Voor beide teams een derby waarin drie punten behaald moeten worden. Bareveld staat slechts een punt boven de streep en zal nog de nodige punten moeten vergaren om zichzelf veilig te kunnen spelen. SPW zal juist de concurrentie op afstand willen houden in de strijd om de titel. De Knoalsters verloren nog geen wedstrijd dit seizoen en speelden slechts twee keer gelijk. Ook vorige week werd er gewonnen, 2-1 van Farmsum. Bareveld ging hard onderuit tegen Kwiek: 6-1. Toch zal SPW het nog best moeilijk kunnen krijgen tegen Bareveld, gezien het een aantal spelers moet missen, waaronder clubtopscorer Bram Poelman. En ook omdat het een derby is kan er wel eens een verrassende uitslag uit de bus komen. Kan Bareveld stunten tegen de koploper of laat die zich niet van zijn voetstuk brengen, dat is de vraag voor deze derby.

Gieterveen – PJC

Nog een Kanaalstreekderby in de zondag 4e klasse C. Nummer twee PJC gaat op bezoek bij nummer 8 Gieterveen. Een derby die voor beide elftallen belangrijk genoemd kan worden. Zo zal Gieterveen de aansluiting willen houden met de subtop en zal PJC niet verder achterop willen raken bij koploper PJC. Gezien de ranglijst zijn de Pekelders licht favoriet, maar Gieterveen kwam vorige week uitstekend uit de startblokken. Het won met 1-4 bij Pekelder Boys en heeft met Bidjoy Ramcharan een spits in vorm. De aanvaller scoorde al dertien keer dit seizoen en maakte vorige week een hattrick. Ook PJC, waar de nodige fusieperikelen speelden met Damacota, kwam goed voor de dag en won met 2-0 van Wedde. Toch kan het wel eens koffiedik kijken worden wie deze wedstrijd zondag zal gaan winnen. Een interessante derby kan verwacht worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbeschouwing speelronde 3 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Stand zaterdag 4e klasse D

Overzicht van de stand van de zaterdag 4e klasse D.

Programma zaterdag 2 februari

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag op het programma staan.