Borger blijft ongeslagen na moeizame overwinning op SVBS ‘77

Borger blijft winnen, al ging het zaterdag enigszins moeizaam tegen SVBS ’77.

Foto Alle Oldenbeuving, Mylan Beijering scoorde de 1-0 voor Borger.

Koploper SV Borger kreeg afgelopen zaterdag SVBS ’77 op bezoek. Na een kwartier spelen moet menig toeschouwer gedacht hebben dat het weleens op een mega-score zou kunnen uitlopen. Het was in deze beginfase éénrichtingsverkeer richting de goal van de bezoekers uit Belt-Schutsloot. Dat het anders liep hadden de groenhemden volkomen aan zichzelf te danken. Kort na de openingstreffer zakte het spelpeil naar een bedroevend niveau. Het resulteerde in een 1-1 ruststand en een moeizaam tweede bedrijf, waarin Borger uiteindelijk toch de overwinning naar zich toe trok.

Dat de nummer 8 van de vijfde klasse F het hoger geklasseerde tegenstanders verrekte lastig kan maken was vooraf wel al bekend. De mannen uit Belt-Schutsloot snoepten kort voor de winter MSC twee punten af en ook de 0-5 tegen SETA was niet onopgemerkt gebleven. Borger trainer Arne Joling waarschuwde zijn team dan ook om niet te lichtzinnig over de opgave te denken. Gezien het eerste kwartier waren zijn woorden niet aan dovemans oren gericht. De thuisploeg startte furieus en creëerde diverse mogelijkheden, raakte een keer de paal en scoorde eenmaal. De maker van de goal was Mylan Beijering.

Slordig Borger

SVBS ’77 zette er in deze fase één kans tegenover, maar doelman Jasper Lubbers liet zien een meer dan waardig vervanger te zijn van zijn geblesseerde collega Edwin Haandrikman. In de 17e minuut was de grootste kans voor Gijs Roda, hij faalde echter één op één met de vijandelijke goalie. Hierna was het zo goed als gebeurd met de wapenfeiten in de eerste helft. Borger werd ontzettend slordig, het oogde gemakzuchtig en grossierde in balverlies. De tegenstander zakte ver in, kon niet beter en loerde op de momentjes in de omschakeling. Kort voor rust was het raak. Borger stapelde weer eens fout op fout, waarna de 1-1 tamelijk eenvoudig in het netje lag.

Goudhaantje Gijs Roda

De tweede helft begon zoals de eerste. De gasten werden met de rug tegen de muur gezet en de mogelijkheden stapelden zich op. Aan de eindpass en de afronding mankeerde het echter nog, waardoor de 1-1 lang op het scorebord bleef staan. Echt gunstig voor het spelbeeld was dit niet. De koploper ging meer en meer tegen de klok spelen. Net op het moment dat de frustratie de overhand dreigde te krijgen stond goudhaantje Gijs Roda op. De topscorer maakte op fraaie wijze zijn negentiende van het seizoen. De opluchting bij de Borgernaren was groot. De bewoners van de Hunebedhoofdstad kwamen in het laatste kwartier ook niet echt meer in de problemen. Sterker nog, Luuk Kenter tekende met zijn elfde treffer van deze competitie zelfs voor het slotakkoord. Zo stond er ondanks de matige vertoning toch nog een enigszins dragelijke 3-1 eindstand op het scorebord.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – SVBS ’77

_DSC0732

Ben jij al vriend? Steun het amateurvoetbal in de Kanaalstreek en steunt tevens het goede doel! Klik op de onderstaande link voor meer informatie en wordt ook vriend! 

Wordt vriend van FC Kanaalstreek en steun tevens het goede doel!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger in extremis langs Vitesse ’63

Vorig seizoen wist Borger in twee confrontaties met Vitesse ’63 in de slotminuten de ...

Onstwedder Boys niet opgewassen tegen Ronnie Berkenbosch

Na twee wedstrijden waren het de kille cijfers die overbleven: 10-2 in het voordeel ...

SETA weet weer wat winnen is

Na een periode van zeven wedstrijden zonder overwinning, heeft SETA eindelijk weer eens de ...