Musselkanaal speelt in doelpuntrijk duel gelijk tegen Erica

Veel doelpunten, zowel Musselkanaal als Erica moesten genoegen nemen met een punt.

Bij de rust stond Musselkanaal al op een 3-0 achterstand tegen SC Erica. Toen het 3-1 werd geloofde men er weer in maar een minuut later stond het ook al weer 4-1. De supporters vreesden het ergste maar de spelers van Musselkanaal bleven er wel in geloven. In een tijdsbestek van 12 minuten scoorden ze drie keer en zowaar stonden beide ploegen weer gelijk, 4-4. Met wat meer geluk had Musselkanaal ook nog kunnen winnen maar het bleef uiteindelijk bij 4-4. Musselkanaal liep dus een punt uit op achtervolger Raptim. De koploper staat twee punten voor op Raptim maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

SC Erica – Musselkanaal was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft een fel acterende thuisclub dat volkomen terecht een 3-0 voorsprong nam. De tweede helft lieten de gasten wederom zien dat wanneer er hard gewerkt wordt er veel mogelijk is. Musselkanaal acteerde de tweede helft veel feller dan SC Erica  en wanner scheidsrechter Jan Reints wel had gefloten voor een strafschop dan hadden de mannen van trainer Wessel Woortman wellicht ook nog met drie punten naar kunnen gaan. Nu bleef het 4-4 en daarmee speelde Musselkanaal voor het eerst dit seizoen gelijk.

Sterker Erica

Het duurde acht minuten totdat SC Erica voor de eerste keer scoorde. Een fraaie voorzet vanaf rechts door Kjeld Huls werd prima binnengekopt door Jim Vegter. Musselkanaal kreeg wat kansjes door Kayser, hoog over, en Jordy Oost, een te slap rollertje. Na 25 minuten  leek Kevin Oosting een diepe bal te onderscheppen maar hij speelde de bal terug op zijn keeper Noah Sahetapy. In plaats van de bal weg te schieten pakte de keeper de bal in de handen en dat betekende een indirecte vrije trap voor de thuisclub op zo’n twaalf meter van het doel. De bal kreeg een klein tikje en Pelle de Vries schoot de bal keihard langs iedereen van Musselkanaal, 2-0. Musselkanaal reageerde getergd richting scheidsrechter Reints maar deze kende volkomen terecht de vrije trap toe. Het leverde Kayser en Franck Middelkamp geel op wegens commentaar. Musselkanaal bleef het wel proberen maar eerst schoot Kayser in kansrijke positie over en even later kon Oost alleen op Bram Gebbeken afgaan maar de thuisclub keeper bleef fier overeind. Juist terwijl Musselkanaal dacht met een 2-0 achterstand te gaan rusten sloeg de thuisclub nog een keer toe. Wubkes gaf een geweldige dieptepass op De Vries en deze scoorde beheerst de 3-0. En zo was het net als de heenwedstrijd in Musselkanaal bij de rust 3-0 voor SC Erica.

Beter Musselkanaal

Trainer Woortman hield weer een donderspeech in de pauze en wisselde Maurice Meyer en Lennart Fehrmann. Aron Berends en Ike Kremer waren de vervangers. Al in de eerste minuut scoorden de gasten de 3-1 toen Ruben Manning fraai raak kopte. Nog geen twee minuten later was het verschil al weer drie doelpunten. Pelle de Vries kreeg de bal op links mee, troefde Gerwin Schmitz met wat fortuin af maar scoorde op formidabele wijze de 4-1. De Musselkanaal supporters zagen het duister in maar de spelers dachten daar anders over. De thuisclub werd teruggedrongen en in 51ste minuut schoot Kremer de 4-2 tegen de touwen na uitstekend voordeel toegekend door arbiter Reints. Twee minuten later was het weer raak. Kayser ging er op links prima langs en zijn voorzet werd op waarde geschat door Oost en dat betekende de 4-3. SC Erica kreeg ook de ruimte maar het werd tweemaal afgevlagd voor buitenspel. Heel SC Erica was het niet eens met de assistent-scheidsrechter van Musselkanaal maar het duimpje van Reints zei genoeg. Exact een kwartier was de tweede helft aan de gang toen Kayser weer zijn bekende actie uitvoerde. Hij kreeg de bal in de voeten aangespeeld, draaide bij zijn tegenstander weg en uiterst secuur verdween de bal in de hoek en stond het zowaar 4-4. Oost had de voorsprong op zijn schoen maar faalde.

Wel of geen strafschop

Een kwartier voor het einde snelde Aron Berends er op rechts weer eens langs en binnen de zestien werd hij overduidelijk in de rug geduwd maar Reints kende geen strafschop toe. “Ik was niet honderd procent overtuigd”, verklaarde Reints na afloop. Op de vraag waarom hij zijn fluitje al in de mond om te fluiten had kwam het volgende antwoord: “Ik mag mijn  fluitje toch wel in de mond hebben, dat hoeft niet te betekenen dat ik dan ook fluit”. De leidsman uit Onstwedde floot verder geen onaardige wedstrijd maar wanneer hij hier de bal op de stip had gelegd had hij van beide kanten weinig commentaar gehad. Ook Kayser had nog de winnende treffer kunnen maken maar Gebbeken redde fraai. Beide ploegen bleven het nog wel proberen maar geleidelijk kwam ook het besef dat een gelijkspel misschien wel een terechte uitslag was. Op basis van de tweede helft had Musselkanaal de wedstrijd ook nog kunnen “stelen” zoals trainer Woortman na afloop verwoorde in de bestuurskamer. Feit is wel dat Musselkanaal nog minimaal een week koploper is in de derde klasse C. Zondag aanstaande komt rode lantaarndrager HODO op bezoek. Op papier misschien gemakkelijk maar in Hollandscheveld wist Musselkanaal de thuisclub pas in de laatste minuut met 4-3 op de knieën te krijgen.