Voorbeschouwing speelronde 15 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 15 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Valthermond – Helpman

Een topper in de zondag 2e klasse L tussen Valthermond en Helpman. Momenteel de nummers drie en vier van de ranglijst. Met respectievelijk vier en vijf punten achterstand op koploper Germanicus zijn beide ploegen nog altijd kanshebber voor de titel. Het verschil zal echter niet veel groter moeten worden wil men kans blijven maken. Desondanks kunnen er veel gekke dingen gebeuren in deze klasse, waarin blijkt dat bijna iedereen van elkaar kan winnen. De Mondkers kenden een valse start na de winterstop tegen ASVB, maar toonden vorige week herstel tegen Veendam 1894. Zaak voor Valthermond om die lijn door te trekken tegen Helpman, dat vorige week verloor van koploper Germanicus. Blijven de Mondkers aanhaken voor de titel of zullen ze een pas op de plaats moeten maken, dat zal zondag gaan uitwijzen.

FC Ter Apel ’96 – HOC

Een ontmoeting tussen twee clubs uit de Kanaalstreek in de zondag 3e klasse C. Een duel tussen de nummers vijf en acht van de ranglijst. Het verschil is slechts twee punten in het voordeel van Ter Apel en dus kan HOC zo maar een sprong naar de subtop maken. Dan moet er wel gewonnen worden, maar de club uit Odoorn startte goed na winterstop met een belangrijke zege op Twedo. Ter Apel startte een stuk minder met een 0-3 nederlaag tegen Protos en heeft inmiddels een achterstand van zeven punten op koploper Musselkanaal. De Ter Apelers werden vooraf als één van de voornaamste titelkandidaten bestempelt, maar kunnen deze status voorlopig nog niet waar maken. Wil de club daadwerkelijk nog kans maken dan is het de hoogste tijd om een serie neer te zetten. Om te beginnen tegen HOC, maar zoals eerder al gezegd kan ook de promovendus een mooie stap op de ranglijst zetten.

Alteveer – WEO

Op papier een topper in de zondag 5e klasse D tussen Alteveer en WEO, de nummers twee en drie van de ranglijst. Zeven punten is het verschil tussen beide clubs, waarbij WEO wel een wedstrijd minder speelde. Die club kan het gat naar Alteveer verkleinen, dat echter op zijn beurt het verschil met koploper BNC zal willen verkleinen. BNC heeft een voorsprong van vijf punten met een wedstrijd minder gespeeld. De koploper komt echter niet in actie komend weekeinde en dus kan Alteveer op twee punten komen om zo toch enigszins wat druk te kunnen leggen op het tot nu toch nog foutloze BNC. Winst is dan ook het enige wat telt voor Alteveer, ook om WEO niet dichterbij te laten komen.

GKC – Witteveense Boys ‘87

Een topper tussen de nummers drie en vier van de ranglijst in de zondag 5e klasse E. GKC heeft een voorsprong van twee punten op Witteveense Boys, dat overigens in de heenwedstrijd met duidelijke cijfers won: 7-0. De Gasselters hebben dus nog het een en ander goed te maken van de heenwedstrijd. Bovendien zal er gewonnen moeten worden om in het spoor te blijven van Buinen en Eext. Er staat dus veel op spel voor beide ploegen in deze topper.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma zaterdagvoetbal 20 mei

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag 20 mei op het programma staan.

Stand zaterdag 5e klasse F

Overzicht van de stand van de zaterdag 5e klasse F.

Stand zaterdag 4e klasse D

Overzicht van de stand van de 4e klasse D zaterdag.