SJS het had opnieuw lastig met Nieuw-Balinge, maar trok dit keer wel de overwinning over de streep.

Foto Brigitte de Wijk, Arwen de Koe juicht nadat hij voor SJS de beslissende 0-2 heeft gemaakt.

SJS heeft de twee periodetitel voor het grijpen na de zege op Nieuw-Balinge. In de vorige drie edities lukte het SJS telkens niet om een overwinning over de streep te trekken dus een zege lag niet direct voor de hand. Vorig seizoen werden beide wedstrijden verloren en de thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een bloedloze 0-0. Gisteren lukte het dan eindelijk toch. Een moeizame, zwaarbevochten, maar belangrijke overwinning voor SJS.

De verwachtingen vooraf werden direct zichtbaar in het eerste kwartier van de wedstrijd. Nieuw-Balinge liet SJS aan de bal, zakte ver in en probeerde in de omschakeling of met de lange bal voor gevaar te stichten. En dat ging gepaard met het nodige fysiek, waar SJS in het begin maar moeilijk in meeging. Het maakte het zichzelf daarbij ook nog eens heel lastig door te grossieren in foutieve passes en knullig balverlies. En zo kwam het dat Nieuw-Balinge na ongeveer een kwartier spelen gevaarlijk werd in de tegenstoot. Gelukkig voor de Knoalster eindigde de bal op de buitenkant van de paal.

Op het randje

SJS kwam dus goed weg, maar zette daar zelf weinig gevaarlijke momenten tegenover. Nieuw-Balinge speelde op het randje en dat zorgde over en weer voor de nodige irritaties. En iedereen weet als dat gebeurd, dat er weinig goed voetbal overblijft. Het was voor SJS voor zaak om rustig te blijven en het nodige geduld op te brengen. In de eerste helft bleven er weinig noemenswaardige wapenfeiten over en zo gingen beide ploegen met de brilstand rusten.

In de rust werd Kornelius vervangen door Hommes om wat meer gevaar te kunnen stichten over de flanken. Dat lukte vrij aardig en het was dan ook diezelfde Hommes die een eerste mogelijkheid op een voorsprong kreeg. Zijn inzet miste echter de overtuiging. Daartegenover kwam Nieuw-Balinge af en toe gevaarlijk voor doelman De Jonge, maar dat was voornamelijk te wijten aan dom balverlies van SJS. De beste kans, 1-op-1 met De Jonge, werd echter ruim naast geschoten. SJS had in deze fase het nodige geluk.

Conditioneel sterker SJS

Toch trok het meer en meer de wedstrijd naar zich toe, omdat de ruimtes groter werden. En dat zal voornamelijk te maken hebben met het feit dat conditioneel de ploeg er een stuk beter op stond dan Nieuw-Balinge. Zo was Ronald Zuidema heel dichtbij de openingstreffer. Zijn inzet werd echter gekeerd. Velen geloofden dat dit achter de doellijn was, maar scheidsrechter Kingma beoordeelde de situatie anders. Niet veel later was het dan toch raak. Jan Springer zag zijn schot nog gekeerd, maar Kay Rijkens kon vervolgens de afvallende bal binnen tikken en zo kwam SJS in de 61e minuut op voorsprong. Daarna ging Nieuw-Balinge opportunistischer spelen en hanteerde eigenlijk alleen nog maar de lange bal. Dit leverde de nodige onrust op en maakte er het spel echt niet beter op.

Af en toe kwam SJS er voetballend goed onderuit, maar dan was de voortzetting mager. Zo had De Koe de bal goed moeten terugleggen, maar hij besloot zelf uit een te moeilijke hoek zelf te willen scoren. Dat mislukte en zo bleef het spannend tot in de laatste minuut.Diezelfde De Koe maakte aan alle onzekerheid een einde door een voorzet vanaf de linkerflank in de 91e minuut tegen de touwen te schieten. En zo won SJS voor de zesde keer op rij en blijft het op pole position voor het winnen van de tweede periode. Concurrent DKB speelde gelijk en zo is de voorsprong in de periode gegroeid tot 3 punten. Volgende week kan SJS in de Kanaalstreekderby tegen Onstwedder Boys de periodetitel veilig stellen.

Foto’s Brigitte de Wijk: Nieuw-Balinge – SJS

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

SJS wint in extremis van Wildervank

SJS sloot de wedstrijd tegen Wildervank winnen af dankzij een winnende goal in blessuretijd.

Pekelder Boys wint nog niet

Pekelder Boys heeft onder leiding van nieuwbakken trainer Bert Brugge nog geen overwinning behaald. ...

Geen goed vervolg voor Pekelder Boys

Daar waar Pekelder boys vorige week voor het eerst wist te winnen, wou de ...