Gieten maakt gehakt van Nieuw Roden

Gieten maakte gehakt van Nieuw Roden en deed goede zaken in de strijd om de tweede periode.

Op papier moest de ontmoeting tussen nummer twee Gieten en nummer vier Nieuw Roden een topper zijn in zondag 3e klasse B. Bovendien stond de ploeg uit Nieuw-Roden bovenaan in de tweede periode, gevolgd door Gieten. In de praktijk bleek er echter geen sprake te van zijn een topper. De gasten uit Nieuw-Roden lieten zich als makkelijke lammetjes naar de slachtbank lijden. Het werd maar liefst 9-2 voor Gieten, dat zichzelf met gemak richting de dubbele cijfers had kunnen schieten deze zondag.

Nieuw Roden werd volledig overklast door Gieten, dat zich in een speelparadijs waande deze zondagmiddag. Voor rust had de thuisploeg er al vier in liggen en was de wedstrijd al gespeeld. Na zeven minuten spelen had clubtopscorer David Modderman het net al gevonden en hielp Nieuw Roden even later met een eigen doelpunt Gieten aan de 2-0. Na een half uur spelen was het al 3-0 via Martijn van de Boom en bepaalde Florian van der Heide de ruststand op 4-0.

Doelpunten als rijpe appelen

Ook na de pauze had Gieten helemaal niets te duchten van de bezoekers en vielen de doelpunten als rijpe appelen. Modderman opende net als voor rust weer het bal en kort erop was het ook al 6-0 door Arnold de Roo. Daarmee was de koek nog niet op, want de kansen bleven maar komen. Binnen een mum van tijd was het dan ook 9-0 via Jesper Dijkstra, van der Heide en van de Boom. En dus was het wachten op de dubbele cijfers, maar ondanks voldoende kansen bereikte Gieten die niet. Het moest zelfs nog twee treffers toestaan in de slotfase, waardoor het duel in 9-2 eindigde. Door de zege blijft Gieten in het spoor van koploper Peize en heeft het de leiding in de strijd om de tweede periode.