Remontada Nieuw Buinen levert belangrijke driepunter op tegen ASVB

Nieuw Buinen maakte een spectaculaire comeback in de wedstrijd tegen ASVB en boekte een belangrijke zege.

Een echte remontada van Nieuw Buinen in Blijham zondagmiddag. Nieuw Buinen leek er met een nederlaag af te gaan tegen ASVB, maar draaide in de tweede helft een 3-0 achterstand om in een 3-4 overwinning. Een belangrijke driepunter voor de Buunermonders in de strijd om degradatie. Concurrent Lewenborg won verrassend van Valthermond, waardoor Nieuw Buinen nog wel onder de streep blijft staan.

Met name in de eerste helft leek het er absoluut niet op dat Nieuw Buinen deze zondag met een goed resultaat huiswaarts ging keren. Mart van der Veen hielp ASVB in de eerste helft aan een 1-0 voorsprong. Diezelfde van der Veen verdubbelde voor rust nog de score: 2-0. Vlak na de pauze werd het zelfs 3-0 door Joost Siemens en dat leek de nekslag voor Nieuw Buinen te zijn. Maar niets was minder waar, want een snelle aansluitingstreffer door Robert Tieks leidde de ommekeer in.

Remontada Nieuw Buinen

Al hadden de bezoekers na die aansluitingstreffer ook het geluk aan haar zijde, want de thuisploeg kreeg een aantal grote kansen op de 4-1. Die viel echter niet en omdat Erwin Aukes mocht inrukken met twee keer geel bleek er plotseling nog wat te halen voor Nieuw Buinen. Zeker toen de 3-2 viel uit een vrije trap van Roy Feiken was het geloof helemaal terug bij de gasten. De 3-3 viel dan ook, die van de voet kwam van invaller Mark Schreuder. En het werd nog mooier voor Nieuw Buinen, dat de remontada helemaal compleet maakte met de 3-4 van Frank Schijff. Zo pakte Nieuw Buinen in dit kelderduel drie hele belangrijke punten.