SJS zet Onstwedder Boys eenvoudig opzij in Kanaalstreekderby

SJS kende niet al teveel problemen met Onstwedder Boys en won met overtuigende cijfers.

Foto Brigitte de Wijk, SJS was duidelijk de baas in de Kanaalstreekderby tegen Onstwedder Boys.

De Kanaalstreekderby tussen SJS en Onstwedder Boys werd een eenvoudige prooi voor de club uit Stadskanaal. De Knoalsters, die in een blakende vorm verkeren, wisten de Boys simpel met 5-1 opzij te zetten. Daarmee kan de tweede periode SJS haast niet meer ontgaan en raakt Onstwedder Boys steeds verder in de problemen.

Onder het toeziend oog van ongeveer 200 man publiek, een sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd en een bleek zonnetje werd er om 14.30 uur afgetrapt op het kunstgras aan de Julianastraat. En SJS liet er geen gras over groeien en kwam al bij het eerste wapenfeit op voorsprong. In de 2e minuut schoot verdediger Zuidema een afgevallen corner onberispelijk binnen: 1-0. Een droomstart voor de Knoalsters, die de gasten uit Onstwedde geen enkele kans wilde geven om in de wedstrijd te komen.

Dreigend SJS

SJS voetbalde redelijk tot goed en bleef dreigend in de eerste fase. Zo mocht spits Springer alleen op doelman Koudstaal af, maar laatstgenoemde behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Ook Lars Hommes was dichtbij een doelpunt, maar wederom via de vingertoppen van Koudstaal belandde de bal op de paal. In de 25e minuut was het dan toch zover. De uitblinkende Rick Breedveld veroverde de bal op het middenveld door Harm Visser af te troeven, stoomde op naar de zestien en schoot fraai binnen. Een prima actie en dito doelpunt leidde tot de 2-0 voorsprong.

Kon Onstwedder Boys dan helemaal geen potten breken? Natuurlijk wel, in de ploeg loopt voldoende kwaliteit maar er was weinig samenhang en de teamgeest was er niet echt. Toch redde doelman De Jonge vlak vóór rust heel knap op een inzet van Gerko Scheper. De spits kon van dichtbij binnenschieten, maar zoals zo vaak dit seizoen stond de Knoalster doelman op de juiste plek. In de daaropvolgende scrimmage kwam SJS goed weg. En zoals de wetten van het voetbal werken, scoorde Kay Rijkens uit de tegenaanval wel. Hij draaide zich vrij op de zestien en rondde af met links. De nekslag voor Onstwedder Boys, want niet veel later floot leidsman Reinders voor rust. SJS mocht de kleedkamer in met een comfortabele, maar ook dikverdiende 3-0 voorsprong.

Slordig SJS

In het tweede bedrijf was het vooral slordig wat SJS in de beginfase liet zien. Het geloofde het eigenlijk wel en probeerde de voorsprong te consolideren. En daarmee hielp het Onstwedder Boys toch een klein beetje terug in de wedstrijd. In de 61e minuut kwam Sem Nieuwenhuis goed door over rechts en zijn prachtige schot vloog zo over doelman De Jonge in de verre bovenhoek, 3-1. Het geloof keerde terug, maar uiteindelijk bleef SJS vrij eenvoudig overeind. Gerko Scheper stuitte op doelman De Jonge en verder bleef het dreigend, maar had de Knoalster-defensie de zaakjes weer goed op orde.

Trainer Halmingh wisselde vervolgens drie keer. Sieders, Panneman en Nomden kwamen voor Springer, De Koe en Kornelius. En de invallers kregen een mooie rol in het vergroten van de score. Het was eerst de beurt aan Nomden, die geweldig mooi uithaalde en zijn schot in de rechterbovenhoek zag verdwijnen. En zo werd het tien minuten vóór tijd 4-1. Niet veel later stuurde Panneman Tom Timmer de diepte in. Timmer ging op karakteristieke wijze aan de loop en promoveerde eigenlijk zijn eigen afvallende voorzet tot doelpunt: 5-1. Het betekende alweer de zevende overwinning op rij voor SJS, dat op weg is naar de tweede periodetitel. Onstwedder Boys moet in de komende weken zorgen dat het boven de streep blijft.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – Onstwedder Boys

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC moet een pas op de plaats maken

Een nerveus begin, gemiste kansen en één tegentreffer. Het was het beroerde vervolg van ...

Nieuw Buinen weet weer wat winnen is

Na maanden wachten heeft Nieuw Buinen eindelijk de tweede overwinning van het seizoen binnen. ...

Westerwolde kansloos tegen FVV

In een niet al te beste wedstrijd leed Westerwolde zondagmiddag op het druilerige sportpark ...