SPW geeft voorsprong uit handen tegen VVK

SPW leek lange tijd op weg naar een zege, maar gaf een 0-3 voorsprong uit handen tegen VVK.

SPW heeft op bezoek bij VVK een 0-3 voorsprong verspeeld. De Knoalsters stonden al snel met 0-2 voor en die score werd direct na rust ook uitgebreid. Maar desondanks bleek SPW niet op rozen te zitten en gaf het de voorsprong nog uit handen tegen de Groningers. In de laatste minuten van de wedstrijd viel de gelijkmaker nog en daarmee verspeelde de koploper twee punten.

Op het kunstgras van VVK startte de thuisploeg met de wind in de rug en dus kon SPW een lastige eerste helft verwachten. Maar dat bleek niet zo te zijn, want na enkele minuten spelen lag de 0-1 al in het mandje. Chris Reijke schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied  in het dak van het doel. Niet veel later was het ook al 0-2 en wederom was het een prachtige goal. Erik Meijer knalde eveneens vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig raak.

Ander veld

SPW zette vervolgens niet door en kreeg meer te duchten van VVK, dat vooral een stuk fysieker gingen spelen. De thuisploeg speelde op de grens en zocht het toelaatbare op. Veelal niet geconstanteerd door de leidsman. De thuisploeg kreeg dan ook mogelijkheden, maar scoren deed men niet.  De tweede helft werd aangevangen op kunstgrasveld 2, gezien het hoofdkunstgrasveld niet meer bespeelbaar was. Dat was beginnen te zweven door de hoeveelheid water die erop was gekomen.

De bezoekers kwamen goed uit de kleedkamer en kwamen ook snel op 0-3. Jelmer Jasken rondde een voorzet af van Rodan Farrell en daarmee leek de wedstrijd wel in de knip te zitten voor de koploper. Het kreeg daarna nog een grote kans via Dennis Stiekema op de 0-4, maar die bleef achterwege. Waar de 0-4 niet viel, daar was het even later wel 1-3. Sije Tiezema nam de bal in een keer uit de lucht en verschalkte daarmee keeper Vonk in de 59e minuut.

Rekening gepresenteerd

Het bracht het geloof terug bij de thuisploeg en een vijftal minuten later was het zelfs al 2-3. Desley Nuruwe was attent voor de goal en bracht de spanning volledig terug. VVK bleef de grens opzoeken, maar kwam er vaak mee weg.  Het bleef spannend tot het einde en ook SPW kreeg kansen op 2-4, maar die beslissing viel niet. En dus kreeg SPW in de slotminuten nog de rekening gepresenteerd tegen het tiental van VVK. Tiezema was even daarvoor namelijk met rood (2x geel) van het veld gestuurd, maar ook met tien man  kwam VVK nog langszij: 3-3.