Stadskanaal blameert zich tegen hekkensluiter Gruno

Stadskanaal gaf een zeker overwinning uit handen tegen hekkensluiter Gruno.

Foto Stoffer Bakker, Tristan Rotman heeft Stadskanaal op 3-2 gebracht, maar dat bleek niet voldoende voor de winst.

Stadskanaal heeft een zeker lijkende overwinning in de slotminuten van de wedstrijd uit handen gegeven tegen Gruno. In de 84e minuut kwam het zelf op een 3-2 voorsprong en leek de buit binnen. In blessuretijd ging het echter helemaal mis voor de Knoalsters, Gruno scoorde nog twee keer en ging er met de volle buit vandoor.

Met slechts één overwinning uit dertien wedstrijden moest Gruno geen onoverkomelijke opgave zijn voor Stadskanaal. In de beginfase van de wedstrijd leek het er ook op dat de thuisploeg niet al teveel problemen zou ondervinden van de gasten. Binnen afzienbare tijd had Stadskanaal al een flink aantal grote kansen gecreëerd. Het in de lucht hangende doelpunt viel dan ook na een kwartier spelen. Jeffrey Bakker scoorde op aangeven van Boy Nijgh en de voorsprong was een feit. Na een half uur spelen werd de voorsprong verdubbeld door Sten Vos en had Stadskanaal een comfortabele voorsprong te pakken. Zo comfortabel bleek het even later niet te zijn, want een vijftal minuten later stond het 2-1 na een slippertje van Stadskanaal-doelman Arends, die vaste doelman Royce Geerlings onder de lat verving.

Venijn in de staart

Met een voorsprong van 2-1 zocht Stadskanaal de kleedkamer op en die stand bleef heel lang staan in de tweede helft. Het venijn van deze wedstrijd zat hem echt volledig in de staart. Een kleine tien minuten voor tijd kwam de hekkensluiter toch weer langszij en stond de 2-2 op het scorebord. Dat was echter van korte duur, een minuut later bracht invaller Tristan Rotman de thuisploeg weer op een 3-2 voorsprong. Daarmee leek de zege toch naar Stadskanaal te gaan, maar in de laatste minuten ging het volledig mis. Eerst zorgde Mitchell van Kalfsbeek voor de 3-3 in de 90e minuut en in extremis pakte Gruno helemaal de volle buit. Jamal Schripsema werd de gevierde man aan de kant van de Groningers en liet Stadskanaal gedesillusioneerd achter: 3-4.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Gruno