Wildervank niet opgewassen tegen koploper Vitesse ’63

Wildervank moest zaterdag zijn meerdere erkennen in koploper Vitesse ’63.

Wildervank heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de wedstrijd tegen koploper Vitesse ’63. De ploeg uit Koekange was met name voor rust de betere en leidde na 45 minuten spelen met 4-1. Na de pauze zakte het spel van Vitesse wat in, maar kon Wildervank ook niet echt een vuist maken tegen de koploper. De gasten scoorden nog eenmaal, waardoor het treffen in 4-2 eindigde.

In de heenwedstrijd ging Wildervank met maar liefst 0-9 de boot in, een zeperd die de Groningers dit keer wilden voorkomen. Het was echter wel de thuisploeg dat beter uit de startblokken kwam Bartjan van Dijk opende na een klein kwartier spelen de score. De bezoekers trokken echter snel de stand weer recht via Roy Ter Veer. Lang van de gelijkmaker kon Wildervank niet genieten, want binnen een mum van tijd zette Alfred Pekel Vitesse weer op voorsprong. De thuisploeg bleef het betere van het spel houden en wederom wist Pekel het net te vinden. Dee aanvaller kon binnen tikken na een voorzet van Frits ten Kate. En nog voor de pauze besliste de koploper de wedstrijd al. Een combinatie tussen Jeroen van den Berg en Patrick Vos werd door laatstgenoemde afgerond: 4-1.

Na de pauze zakte het spelpeil van de koploper en kwam Wildervank er wat beter in. Het leidde al snel tot de 4-2, die voortkwam uit een strafschop. Martijn Jager ontfermde zich over het buitenkansje en faalde niet. Met nog een dik half uur spelen op de klok leek er toch nog misschien wat in het vat te zitten voor Wildervank, maar dat bleek niet meer bij machte om Vitesse nog echt in de problemen te brengen. Wildervank blijft door de nederlaag op de vijfde plaats staan in de zaterdag 4e klasse D.