Voorbeschouwing halve finale zaalvoetbal Zvv Borger 1 – Zvv Dosko 1

Vrijdag vindt de halve finale van de beker plaats in het zaalvoetbal, waarbij Zvv Borger 1 zich gaat proberen te plaatsen voor de finale.

Voor de derde keer dit seizoen kruisen Zvv Borger 1 en Zvv Dosko 1 de degens met elkaar. Waar de eerste twee ontmoetingen in competitieverband waren, daar is deze ontmoeting een bekerwedstrijd. En niet zomaar één, want het is één van de twee halve finales van de KNVB-beker. Winst betekent dus plaatsing voor de finale! Beide ploegen wonnen één van de twee ontmoetingen en dus kan vrijdag een zinderende halve finale verwacht worden in sporthal De Koel.

De eerste ontmoeting tussen beide teams vond al vroeg in het seizoen plaats. In Emmer-Compascuum won Zvv Borger met 4-6. Op dat moment was het nog te vroeg om te zeggen of dit duel van belang was in een eventuele titelstrijd, maar naarmate het seizoen vorderde werd dit al snel duidelijk. Zowel Dosko als Borger wonnen de meeste van hun wedstrijden en blijken nu dan ook de voornaamste titelkandidaten in de hoofdklasse H.

Spannende titelstrijd

De laatste weken leek Borger goede stappen te zetten richting een eventuele titel, maar doordat Dosko de tweede confrontatie in Borger wist te winnen is de titelstrijd weer helemaal open. Zeker ook nadat Borger de week erop van Emmeloord verloor. Momenteel is Dosko dan ook de koploper met 33 punten uit 14 wedstrijden, gevolgd door Borger me 28 punten uit 13 wedstrijden. Met respectievelijk 6 en 7 duels resterend lijkt een spannende ontknoping in de maak.

Naast de strijd om de titel, strijden beide elftallen nu dus ook voor een plek in de finale van de KNVB-Beker. Zowel Dosko als Borger verrasten in de kwartfinales twee topklassers. Zo won Dosko knap van de koploper in de topklasse, PKC ‘83/Team Carré 1. In een bloedstollende kwarftinale won de hoofdklasser met 8-7. Borger verraste topklasser Hoogeveen 1 en deed dat relatief gemakkelijk: 2-7.

Bekerkraker

De loting leverde, naast de andere halve finale Avanti 1 – Futsal Dragten 1, opnieuw de confrontatie Zvv Borger 1 – Dosko 1 op. Een mooi affiche tussen de twee beste ploegen in de hoofdklasse H, die gaan strijden om een plek in de finale van de beker. Beide ploegen wonnen tot nu toe een onderling duel en gezien de spannende titelstrijd beloofd het een fantastische bekerkraker te worden. De aftrap is om 21:00 uur in sporthal De Koel in Borger.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like