Gieten lijdt duur puntverlies tegen Siddeburen

Gieten verspeelde dure punten op bezoek bij Siddeburen

Gieten heeft duur puntverlies geleden in de strijd om de titel in de zondag 3e klasse B. Het nam een 0-2 voorsprong en leek op weg naar de zege tegen Siddeburen. In de slotfase kwam de thuisploeg echter nog terug tot 2-2. Een tegenvaller voor de Gietenaren, die koploper Peize wel zagen winnen.

De nummer twee van de ranglijst begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd tegen Siddeburen. Al vroeg in de wedstrijd nam Gieten de leiding via clubtopscorer David Modderman. Die vroege treffer bleek ook de enige van de eerste helft te zijn. Toen Marnix Kruize in de tweede helft de voorsprong verdubbelde leek er geen vuiltje meer aan de lucht te zijn voor de bezoekers.

Niets bleek echter minder waar, want Siddeburen kwam terug tot 1-2 via Julian Pot. Daardoor was het alles of niets in de slotfase voor de thuisploeg, dat in de slotminuten nog een punt uit het vuur wist te slepen: 2-2. Bjorn Puister dompelde Gieten daarmee in rouw, dat zo kostbare punten liet liggen. Het verschil met koploper Peize liep door het gelijke spel op tot vier punten.