Voorbeschouwing speelronde 17 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 17 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Wildervank – Mussel

Een ontmoeting tussen twee ploegen uit de Kanaalstreek in de zaterdag 4e klasse D. Wildervank kende als promovendus een goede eerste seizoenshelft, maar is de laatste weken wat weggezakt. De laatste drie wedstrijden gingen verloren en dus zakten de Wildervankers op de ranglijst naar plek 5. Desondanks is de afstand naar plek vier nog overbrugbaar met een achterstand van vier punten op DKB. Hoe anders is de situatie voor Mussel, dat na vijftien wedstrijden spelen nog steeds geen overwinning achter de naam heeft staan. Slechts één gelijkspel kon men bijschrijven in die vijftien wedstrijden. Met tien punten achterstand op Nieuw-Balinge is het eigenlijk niet meer de vraag of Mussel nog degradatie kan voorkomen, maar wanneer de degradatie plaatsvindt. Een teleurstellende terugkeer in de vierde klasse voor de Mussel, dat vorig seizoen nog afgetekend kampioen werd in de zaterdag 5e klasse. Het zal voor Mussel de komende weken dan ook vooral draaien om het seizoen in ieder geval met een winstpartij af te sluiten. Wellicht gebeurd het tegen Wildervank, maar dat zal ook de draad weer willen oppakken. De hekkensluiter lijkt dan ook de ideale tegenstander om weer wat vertrouwen te tanken.

MSC – Borger

De topper in de zaterdag 5e klasse F, tussen de nummers twee en één van de ranglijst. Het verschil is momenteel twee punten in het voordeel van Borger, dat ook nog eens een wedstrijd minder speelde. De groenhemden zijn bezig aan een unieke serie en wonnen al hun wedstrijden. 39 punten uit 13 wedstrijden, een prestatie van formaat.  Die serie kan een vervolg krijgen in Meppel, maar MSC zal uit zijn op revanche. De Meppelers verloren alleen van Borger, maar werden daar vlak voor tijd een zuiver doelpunt onthouden. Anders was het duel in een gelijkspel geëindigd, maar daar had niemand in Borger destijds maling aan. Iets wat MSC ongetwijfeld niet vergeten zal zijn en nog voor een beetje extra motivatie zal zorgen. Daarnaast zal MSC ook moeten winnen, wil het de kampioensrace nieuw leven inblazen. Bij een overwinning van Borger lijkt de strijd wel gestreden en kunnen de bewoners van de Hunebedhoofdstad de banden langzaam aan gaan oppompen. Blaast MSC de titelrace nieuw leven in, of deelt Borger de beslissende tik uit, dat is de hamvraag bij deze topper.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma oefenwedstrijden woensdag 9 september

Overzicht van de oefenwedstrijden die woensdag op het programma staan.

Stand zondag 3e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse C.

Stand zondag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse E.