Roy Feiken: “Nieuw Buinen heeft wat recht te zetten tegen Stadskanaal, het wordt 3-0.”

Nieuw Buinen speelt zondag de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal, Roy Feiken vindt dat zijn ploeg wat recht te zetten heeft en gaat vol voor de overwinning.

Zondag staat de Kanaalstreekderby tussen Nieuw Buinen en Stadskanaal op het programma. Een derby, die voor beide ploegen net even wat meer telt dan de andere wedstrijden. Nieuw Buinen staat momenteel nog in de gevarenzone, maar weet ook dat Stadskanaal niet ver weg is met slechts zes punten voorsprong. Nieuw Buinen-routinier Roy Feiken wil zondag het gat dan ook verkleinen met de Knoalsters.

Nieuw Buinen draait een moeizaam seizoen en kende als degradant uit de eerste klasse een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft. Het vecht tegen degradatie, maar boekte in de laatste twee wedstrijden wel twee overwinningen. Feiken is dan ook van mening dat zijn ploeg veel beter moet kunnen. “Wij staan veel te laag als we kijken naar de huidige kwaliteit van de selectie.” De verdediger is ondanks de matige prestaties wel te spreken over het huidige beleid. “Nieuw Buinen heeft nieuwe impulsen gekregen via het bestuur en wil zich meer richten op de jeugd. Zo krijgen die ook eindelijk een kans in de hoofdmacht en dat kan ik alleen maar beamen.”

Hegemoniteit

Feiken ziet ook dat de laatste weken weer meer hegemoniteit ontstaat binnen het elftal en ziet dat ook punten opleveren. “In het begin van het seizoen miste ik het vechtvoetbal waar Nieuw Buinen om bekend staat. Maar nu staan alle koppen de juiste kant op en vechten we voor elke meter. Dat heeft geresulteerd in zes punten uit twee wedstrijden.”

Inpassen van eigen jeugd

Ook op andere vlakken ziet de 30-jarige verdediger dit terugkomen. Een specifieke doelstelling had de club dan ook niet voor dit seizoen, maar vooral het inpassen en doorstroming van de jeugd bleek een belangrijk speerpunt van de club te zijn. “We hebben het niet echt over een doelstelling gehad,  ook mede door de instroom van jeugdige talenten zoals Mike en Marc Schipper en Eron Alberts. Talenten die ingepast in het elftal moeten worden, waardoor de toekomst gewaarborgd kan worden.”Feiken ziet dit zowel binnen als buiten de lijnen gebeuren. “We gaan beetje bij beetje weer de goede kant op met de club, die vroeger één grote familie was. Langzamerhand zie ik het weer terugkomen.”

Met het mes tussen de tanden

De zondag 2e klasse L is een spannende klasse waarin bijna iedereen van elkaar winnen. Toch ziet Feiken wel een duidelijke titelkandidaat. : Germanicus is echt 100% de absolute titelkandidaat, maar vlak Valthermond ook niet uit. Gruno is veruit de minste ploeg van de competitie.”

Zondag wacht dus de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal voor Nieuw Buinen. De ploeg waar Feiken zijn voetbalcarrière begon. De verdediger bleek over talent te beschikken en doorliep onder andere gedeelten van de jeugdopleidingen van FC Groningen, Veendam en BVO Emmen. Feiken beseft dat de wedstrijd van zondag ontzettend belangrijk is en vindt dat zijn ploeg ook nog wat goed te maken heeft. “Deze wedstrijd is een derby en ook nog eens een zespuntenwedstrijd, dus dubbel zo belangrijk. Deze gaan we met het mes tussen de tanden benaderen. We hebben wat recht te zetten en ik denk dat we met 3-0 gaan winnen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Ronny Zwikker gaat voor een periode-feestje

Wie bij het sluiten van de overschrijvingstermijn, enkele maanden geleden, had gezegd dat TEVV ...

Rolf Kaijser: “Derby tegen Ter Apel wil je niet verliezen.”

Rolf Kaijser heeft er vertrouwen in dat Musselkanaal zich veilig gaat spelen en ziet ...