Royce Geerlings: “We gaan Nieuw Buinen op afstand houden met een 1-3 overwinning.”

Keeper Royce Geerlings wil zijn laatste Kanaalstreekderby tegen Nieuw Buinen winnen en gaat daar alles aan doen met Stadskanaal.

Sinds jaren is dit seizoen de Kanaalstreekderby tussen SC Stadskanaal en Nieuw Buinen één van de hoogtepunten voor beide ploegen. Uiteraard een wedstrijd die geenszins verloren mag gaan. Naast de eeuwige roem zijn de belangen bij beide teams groot. Royce Geerlings wil de derby aangrijpen om het verschil op de ranglijst tussen ‘Knoal’ en ‘Buunermond’ te vergroten.

Met zijn ruim 250 wedstrijden in het eerste elftal bij SC Stadskanaal herbergt de 28-jarige Royce Geerlings een schat aan ervaring. Na dit seizoen zal de goalie, vanaf zijn achtste actief voor Stadskanaal, zijn horizon verbreden. “Binnenkort heb ik een stageperiode bij een club in Duitsland en gaan we kijken of het van beide kanten bevalt. Mocht dit op niks uitdraaien, dan gaat mijn voorkeur uit naar een ambitieuze zaterdagclub. Momenteel voel ik mij fit en wil ik mijn grenzen gaan opzoeken. Want een fitte keeper kan tenslotte nog wel even mee.”

Wisselvallige prestaties

Na een goede start, inclusief winst op Nieuw Buinen, werd het wisselvallig bij de blauwhemden. Het niet afmaken van de kansen en het gemak waarmee kansen voor de tegenstander ontstaan heeft een grote invloed op deze wisselvalligheid. Het contrast tussen de wedstrijden tegen Gruno (verlies) en Germanicus (winst) is hiermee behoorlijk verklaard. “De scherpte voor de goal en het feit dat we iedere wedstrijd kansen tegen krijgen kan beter. Dit brak ons bijvoorbeeld op tegen laagvlieger Gruno. We proberen nu onze organisatie meer gesloten te houden om de directe lijn naar de goal af te schermen. Germanicus speelde zich er niet echt doorheen en dat kwam mede door onze compacte manier van spelen. Daarnaast hebben we voorin creatieve jongens lopen die een mannetje kunnen passeren. Hierdoor kunnen we ook uit het niets wedstrijden openbreken zoals afgelopen zondag tegen Germanicus.”

Middenmoter

Aan de doelstelling die vantevoren is gesteld, is niet veel veranderd voor Geerlings. Daarnaast laat hij ook zijn licht schijnen over de verhoudingen in de tweede klasse L. “Vooraf heb ik gezegd dat als we in de middenmoot draaien we het prima doen. Ondanks dat we in een aantal wedstrijden punten hebben verspeeld, zijn we ook wel eens door het oog van de naald gekropen. We moeten ervoor zorgen dat we buiten de onderste regionen blijven en dat we vroegtijdig veilig zijn. Rolder Boys blijft voor mij de best voetballende ploeg in deze klasse, maar ik verwacht dat Helpman er met de titel vandoor gaat. Gruno en ASVB zullen rechtstreeks degraderen.”

Derby’s zijn prachtig om te spelen

De doelman geeft aan te genieten van derby’s en stipt daarnaast de verschillen tussen beide rivalen aan. “Derby’s vind ik prachtig om te spelen en het geeft je altijd meer adrenaline, want derby’s mag je gewoon niet verliezen. Na de gewonnen thuiswedstrijd was de ontlading groot met een leuk feestje in de kantine. Het blijft een bijzondere wedstrijd, omdat het bij Stadskanaal bijna allemaal ‘eigen’ jongens zijn die zich naar dit niveau hebben opgekrikt. Bij Nieuw Buinen is het juist andersom en was geld altijd belangrijker dan eigen jeugd, maar daar komen ze nu langzaam op terug. Voor ons is het belangrijk om Nieuw Buinen op minimaal 6 punten te houden en uiteraard gaan wij er alles aandoen om het gat te vergroten naar 9 punten. Als we dit kunnen doen met een 1-3 overwinning ben ik zondag een tevreden man!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like