Voorbeschouwing speelronde 17 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 17 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde

Nieuw Buinen – Stadskanaal

De wedstrijd die zondag het meest uit het oog springt is natuurlijk de Kanaalstreekderby tussen Nieuw Buinen en Stadskanaal. Een wedstrijd die beide ploegen absoluut niet willen verliezen en net even wat belangrijker is dan andere wedstrijden. Bovendien is het belang van deze wedstrijd ook groot voor de stand op de ranglijst in de zondag 2e klasse L. Nieuw Buinen zit nog in de gevarenzone, maar weet ook dat Stadskanaal met zes punten voorsprong niet ver weg is. Er staat dus naast de eer veel op het spel bij deze Kanaalstreekderby.

Valthermond – WKE ‘16

Nog een belangrijke wedstrijd in de zondag 2e klasse L tussen twee potentiële kampioenskandidaten. Met 29 punten uit 16 wedstrijden staat WKE ’16 op een vierde plek, Valthermond staat met 27 punten uit 15 wedstrijden een plek lager. Koploper Germanicus heeft 31 punten uit 15 wedstrijden en is voor beide elftallen dus nog in zicht. Het belang van deze wedstrijd is dus duidelijk wel men blijven aanhaken in de strijd om de titel. Winst is aanhaken, verlies is afhaken.

SVZ – Gieten

Ook een belangrijke wedstrijd in de zondag 3e klasse B. Daar neemt SVZ het op tegen Gieten, de nummers vier en twee van de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen mag dan wel acht punten zijn in het voordeel van Gieten, maar SVZ speelde ook twee wedstrijden minder. Bovendien is SVZ de ploeg in vorm met 5 zeges uit de laatste 5 wedstrijden. Onder andere koploper Peize werd verslagen, dus Gieten kan een pittige wedstrijd verwachten. Bovendien is de wedstrijd belangrijk voor de tweede periode, waarin Gieten nog wel bovenaan staat, maar SVZ eigenlijk de betere papieren heeft.

Musselkanaal – HOC

Ook een ontmoeting tussen twee clubs uit de Kanaalstreek in de zondag 3e klasse C. Musselkanaal is de koploper met 31 punten uit 15 duels, HOC staat vijfde met 22 punten uit 14 duels. Een behoorlijk verschil, maar de ploeg uit Odoorn is de laatste weken in vorm en doet volop mee in de tweede periode. Daarin staat Musselkanaal bovenaan met 16 uit 7, maar HOC volgt met 14 uit 6. Een wedstrijd die niet alleen voor de stand belangrijk is, maar dus ook voor de tweede periode.

Eenrum – Bareveld

Een degradatiekraker in de zondag 4e klasse C tussen de nummers veertien en dertien van de ranglijst. Het onderlinge verschil is drie punten in het voordeel van Bareveld. De Barevelders zijn niet goed uit de winterstop gekomen en verloren de laatste twee wedstrijden met grote cijfers. Tijd om de rug te rechten in dit belangrijke degradatieduel. Misschien is Eenrum precies het medicijn dat Bareveld nodig heeft om weer punten te pakken en vertrouwen op te doen.

EEC – Buinen

Een echte burenderby in de zondag 5e klasse E tussen EEC en Buinen. Het is de hekkensluiter tegen de huidige koploper van de zondag 5e klasse E. Buinen doet volop mee om de titel, maar heeft de nodige concurrentie van Eext en GKC. Een misstap kan men zich niet veroorloven op weg naar de topper tegen Eext, die over twee weken gepland staat. EEC won nog maar één wedstrijd dit seizoen en zal graag willen stunten tegen de koploper. Op papier is Buinen favoriet, maar in een derby kan het soms raar lopen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal verslaat koploper Dalfsen

Stadskanaal versloeg koploper Dalfsen en blies daardoor de eigen titelkansen weer in leven.

Wildervank niet opgewassen tegen koploper Vitesse ’63

Wildervank moest zaterdag zijn meerdere erkennen in koploper Vitesse '63.

De Oefencampagne 2019/2020

Overzicht van de oefenwedstrijden die tijdens de wintermaanden worden gespeeld.