Buinen wint in derby met ruime cijfers van EEC

Koploper Buinen won met ruime cijfers van hekkensluiter EEC.

Foto Regina Korf, Marc Haandrikman (Buinen) was twee keer trefzeker.

Buinen heeft de derby tegen EEC met ruime cijfers gewonnen. In Ees werd het 0-5 voor de geelzwarten, die daarmee koploper blijven in de zondag 5e klasse E. De bezoekers namen een snelle voorsprong, welke pas in de tweede helft werd uitgebouwd. Concurrent Eext won ook, waardoor het verschil één punt blijft tussen beide ploegen.

De koploper kwam snel op voorsprong op bezoek bij de hekkensluiter. Al binnen enkele minuten spelen verschalkte Marcel Vedder EEC-doelman Kevin Korf. Het leek een opmaat naar meer, maar dat gebeurde niet in de eerste helft op het moeilijk bespeelbare veld. Pas in de loop van de tweede helft kon Buinen afstand nemen van EEC. Het was opnieuw Marcel Vedder die scoorde en de marge verdubbelde.

Na dik een uur spelen gooide Buinen definitief de wedstrijd in het slot. Clubtopscorer Albert Stevens nam de 0-3 voor zijn rekening en daarmee zat de koploper op rozen. In de slotfase kreeg de zege nog wat meer glans toen Marc Haandrikman met twee treffers voor de statistieken de eindstand op 0-5 bepaalde.