Door de winst op Engelbert is Gieterveen gestegen naar een plek in de top vijf van de ranglijst van de zondag 4e klasse C.

Zondag stonden er in een onderling duel twee teams tegenover elkaar die in 2020 nog niet verloren hadden. Gieterveen is dit seizoen in ieder geval veilig en speelt momenteel hooguit voor een prijs in de nieuwe derde periode. Engelbert staat er daarentegen nog altijd goed voor in de huidige periode en zou bij een overwinning erg goed op weg zijn om de koppositie in die tweede periode te pakken. Na een enerverende wedstrijd was het Gieterveen dat uiteindelijk ongeslagen bleef in 2020 en is voor Engelbert de stap naar de nacompetitie weer wat verder weg.

Eigenlijk ging de hele wedstrijd gelijk op. Engelbert heeft een paar spelers die individueel gevaarlijk zijn, maar als collectief speelden de bezoekers beter in de eerste helft. Voor rust stond er een fikse wind die er voor zorgde dat een aantal corners van de thuisploeg bijna in de goal van Lugtenborg zeilden, maar een uiterste inspanning van de sluitpost zorgde er telkens voor dat de bal toch buiten het latwerk getild werd.

Niet zelfzuchtig

De bezoekers stelden er met vlagen best goed positiespel tegenover en kregen een aantal aardige mogelijkheden. Ramcharan had het echter moeilijk met de centrale verdedigers en voorzetten van Weerts en Bakker mistten vaak net hun doel. Na een stijf half uur kwam Gieterveen op voorsprong. Een lange bal van Mulder kwam na het verlengen van Ramcharan bij Weerts terecht. Hij was twee verdedigers te slim af en speelde de bal af op Bakker. Bakker leek zelf al te kunnen scoren, maar was niet zelfzuchtig en gaf bal nog eens breed op Weerts, die daarmee makkelijk de openingsgoal kon scoren. Een paar minuten later kregen de bezoekers de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Ramcharan schoot een voorzet van Weerts eerst tegen de sluitpost aan, waarna hij de rebound rakelings langs de kruising schoot. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Kranenburg kreeg wat ruimte op de rechterflank. Hij gaf de bal hard en laag voor en via het been van Dennis Smit belandde de bal achter Lugtenborg.

Betere partij

In het begin van de tweede helft waren de bezoekers duidelijk de betere partij. Gesteund door de wind stonden ze in no time met 1-3 voor. Eerst was het Ramcharan die een voorzet van Weerts nog net kon binnen koppen. Later was het Bakker die een korte solo kon bekronen met een doelpunt. In de rest van de tweede helft was het de thuisploeg die de duimschroeven aandraaide en werd het tegenhouden voor de mannen van Sikkema. Vlak voor tijd scoorde de thuisploeg nog wel, maar kreeg daarna ook nog twee rode kaarten en zag daarmee een come-back in het niet verdwijnen. Gieterveen won daarmee drie belangrijke punten voor een plek in de top 5!