Nieuw Buinen verslaat Stadskanaal met minimaal verschil in Kanaalstreekderby

Nieuw Buinen deed uitstekende zaken met de winst in de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal.

Foto Stoffer Bakker, Stadskanaal met de kans op 1-1, de bal ging echter net naast.

Nieuw Buinen heeft de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal met 1-0 gewonnen. Zoals het een echte derby beaamde was de wedstrijd niet al te groots, maar vergoedde de strijd en de spanning een hoop. De weinige kansen in de eerste helft leverden dan ook geen doelpunten op. Na rust kwam de thuisploeg snel op voorsprong, waarna het verzuimde om de wedstrijd te beslissen. Stadskanaal was echter niet bij machte om er alsnog een punt uit te slepen. Nieuw Buinen boekte zo de derde zege op rij en naderde daarmee Stadskanaal op drie punten

De omstandigheden op sportpark Buunerdrome bemoeilijkten het voetbal deze zondagmiddag. Vooral de straffe wind had de nodige invloed op het spel. Vloeiende aanvallen en verzorgd veldspel viel dan ook nauwelijks te zien. Dat werd vooral, zoals het vaak gaat in een derby, met veel strijdlust gecompenseerd.

Veel strijd, weinig kansen

De kansen in de eerste helft waren dan ook op één hand te tellen, waarbij Mark Schreuder namens de thuisploeg dichtbij de 1-0 was. Stadskanaal-goalie Royce Geerlings zag de bal naast gaan. De meeste consternatie in de eerste helft ontstond bij een doelpunt van Stadskanaal, dat werd afgekeurd wegens  vermeend buitenspel. Geen VAR langs de lijn in het amateurvoetbal en dus bleef de vraag staan of het doelpunt van Jeffrey Bakker wel echt buitenspel was. Het bleef 0-0 en met de brilstand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Lang spannend

Na de pauze kwam de thuisploeg snel op een 1-0 voorsprong. Thijs Hateboer bediende Denny Feiken op maat en Feiken deponeerde op knappe wijze het leder achter doelman Geerlings. Na de voorsprong ging Nieuw Buinen achterover leunen en moesten de gasten komen. Dat leverde met name voor de oranjehemden de nodige kansen op om het duel in het slot te gooien. Met name Schreuder kreeg de nodige kansen, maar de aanvaller wist doelman Geerlings maar niet te passeren. De goalie hield zijn ploeg op de been, maar zag dat zijn elftal, ondanks een slotoffensief, de gelijkmaker niet kon forceren. De gasten kregen in de slotminuten nog een hele grote kans op de gelijkmaker via Kapel, maar de bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Nieuw Buinen kon opgelucht ademhalen en boekte zo alweer de derde overwinning op rij.

Foto’s Stoffer Bakker: Nieuw Buinen – Stadskanaal