Tiental Gasselternijveen verliest van Zwartemeerse Boys

Gasselternijveen moest een helft lang met tien man spelen en kon een nederlaag tegen Zwartemeerse Boys niet voorkomen.

Gasselternijveen heeft het thuisduel met Zwartemeerse Boys verloren. Beide teams gingen met een 1-1 tussenstand de rust in, maar de thuisploeg moest vlak voor de pauze met tien man verder. Dat brak Nieveen in de tweede helft op en de gasten gingen er uiteindelijk met een 2-3 overwinning vandoor.

Bij de thuisploeg liep al vroeg in de wedstrijd Jaron Eelsing tegen een gele kaart aan. Een met gevolgen bleek later in de eerste helft. Het was Wessel Koomans die Gasselternijveen na dik twintig minuten spelen op voorsprong zette. Een tiental minuten later kwamen de bezoekers langszij via Tom van Elteren. Gescoord werd er niet meer voor rust, maar wel moest Eelsing zijn tweede gele kaart incasseren en dus kon de thuisploeg de tweede helft met tien man verder.

Van die overtalsituatie profiteerde Zwartemeerse Boys na rust, dat in een kort tijdsbestek twee keer achter elkaar scoorde. Tweemaal was het dezelfde doelpuntenmaker. Hidde Walda bracht zijn team op een comfortabele voorsprong. Tien minuten voor tijd deed Bas van der Tuuk nog wat terug voor de thuisploeg en ontstond er nog een spannende slotfase. Tot een gelijkmaker kwam Gasselternijveen echter niet meer.