Valthermond geeft galavoorstelling tegen WKE ’16

Valthermond veegde concurrent WKE ’16 volledig van de mat en schoot een half dozijn treffers vol.

“Dit is het momento” schalde na afloop van de kraker tegen WKE ‘16 door de kleedkamer van Valthermond. Wat de ploeg van Albert Koops tegen de Emmenaren op de mat legde benaderde met name voor rust de perfectie. Dat het gloednieuwe scorebord na 45 minuten een 5-0 tussenstand aangaf was dan ook geenszins geflatteerd. Bijna elk duel werd door een Valthermonder gewonnen en met mooie aanvallen werd het doel van Wim Kok gezocht. In de zestien bleek de thuisploeg ook nog eens dodelijk effectief. Uiteindelijk werd het slechts 6-0, maar had Valthermond met iets meer scherpte in de tweede helft zelfs de dubbele cijfers kunnen halen.

Na zeven minuten was het al raak. Alwin Braakman stuurde Jesper de Graaf weg en dienst voorzet werd door Maurice Kampman binnen geknikt. Dit spelletje herhaalde zich na een kwartier spelen. De voorzet was wederom van Jesper de Graaf, Jens Bulle kopte raak. Hierna was het weer de beurt aan Maurice Kampman die nu een vrije trap van Alwin Braakman binnen kopte. Goal nummer vier, na goed een half uur spelen was wederom een beauty. Jens Bulle speelde zich prachtig vrij en nu mocht Jesper de Graaf binnen lopen.

Perfectie

Om de perfectie compleet te maken mocht hierna doelman Joost Schrik zijn kunsten vertonen. Hendrik Gustin dook alleen voor de doelman op, maar Schrik keerde bekwaam. Ook de rebound van Jan Scholten werd door de goalie onder de lat vandaan getikt. En terwijl de eerste WKE supporters zich al richting de uitgang van sportpak De Meent begaven tekende Valthermond nummer vijf nog aan. Rick Schlimback kopte een corner van wederom Braakman in.

Heer en meester

Waar iedereen na de pauze een stormloop van WKE verwachtte bleef deze uit. Valthermond bleef heer en meester al droogde de doelpuntenproductie, mede door goed keeperswerk van Wim Kok, wat op. Kansen waren echter te over. Zo mikte Demy te Velde op de kruising en schoot Erik Jan Veerbeek voorlangs. Kampman en Te Velde moesten zoals al gememoreerd hun meerdere in Kok erkennen. Gevolg was dat het na de pauze maar bij één treffer bleef, maar dat was ook meteen de mooiste van het halve dozijn. Braakman stuurde A-junior Jorn Draaijer weg, die met zijn eerste balcontact Demy te Velde vrij voor Wim Kok zette. Heel onzelfzuchtig legde de schaduwspits de bal echter af op Maurice Kampman die in een leeg doel zijn derde van de middag binnen kon schuiven.

Het Valthermond publiek kan kritisch zijn, maar nu viel de spelers een klaterend applaus ten deel toen scheidsrechter Keller de wedstrijd de geschiedenisboeken inblies. “Dit is het momento” kon gestart worden. Dat “momento” is er dit seizoen ook voor Valthermond, dat door de zege mee blijft doen om het kampioenschap.