Voorbeschouwing speelronde 18 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 18 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Vitesse ’63  – SJS

De topper in de zaterdag 4e klasse D tussen de nummers één en twee van de ranglijst. Twee teams die allebei in een blakende vorm verkeren. Vitesse ’63 is voorlopig de ongenaakbare koploper in 4D en verloor tot op heden nog geen enkele wedstrijd. De ploeg uit Koekange staat dan ook stijf bovenaan en lijkt op het kampioenschap af te koersen. De enige ploeg die daar nog verandering in kan brengen is SJS. De ploeg uit Stadskanaal heeft afgelopen zaterdag beslag gelegd op de tweede periode en is inmiddels de belangrijkste uitdager van Vitesse geworden. Wel heeft de koploper nog een ruime marge van acht punten voorsprong, maar bij winst van SJS loop dit terug tot vijf. Wellicht dat er dan nog enige druk ontstaat bij de ploeg uit Koekange. Wil SJS de kampioensrace nog spannend maken, dan zal het dus moeten zien te winnen in Koekange. In Stadskanaal hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.

SVBO – Onstwedder Boys

Een belangrijk duel in de zaterdag 4e klasse D in de strijd tegen degradatie. SVBO staat met 16 punten uit 16 punten onder de streep, Onstwedder Boys heeft er 20 uit 17. Een echt zespuntenduel mag dit met recht genoemd worden. De Boys wonnen vorige week sinds lange tijd weer eens en pakten daarmee hele belangrijke punten. Onstwedde won verrassend met 4-0 van nummer drie VHK en kan tegen SVBO opnieuw een mooie slag slaan. Helemaal met in de wetenschap dat een week later hekkensluiter Mussel op bezoek komt. In een paar weken tijd kan men zich dan ook definitief veilig spelen. Bij een overwinning van SVBO komt de streep echter weer dichterbij en zal de situatie er weer iets minder rooskleurig uit zien. Een overwinning in Barger-Oosterveld is dan ook meer dan welkom voor Onstwedder Boys.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Voorbeschouwing laatste speelronde zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Competitieprogramma 18 t/m 22 april

Overzicht van de competitiewedstrijden die de komende week op het programma staan.