Pech en geluk voor zondagclubs in de Kanaalstreek

Pech en geluk voor een aantal clubs uit de Kanaalstreek na het besluit van de KNVB om de competities te beëindigen.

Het amateurvoetbalseizoen is abrupt tot een einde gekomen door het coronavirus. De KNVB heeft besloten om de competities te beëindigen en alle uitslagen en standen te laten vervallen. Dat betekent dat er geen kampioenen, promoverende clubs en degradanten zijn dit seizoen. Een hard gelach voor een aantal clubs en geluk voor andere clubs. Ook een aantal clubs in de Kanaalstreek kunnen hierover mee spreken, een overzicht van het seizoen:

Zondag 2e klasse L:

In de spannende zondag 2e Klasse L is het vooral jammer voor Valthermond dat het seizoen tot een einde gekomen is. De Mondkers deden volop mee in de strijd om de titel en stonden met nog tien wedstrijden te gaan vier punten achter op koploper Germanicus. De club wilde de ambities om te promoveren naar de eerste klasse dit jaar waar maken, maar zal op die promotie in ieder geval nog een jaar moeten wachten. Nieuw Buinen hoeft zich in ieder geval niet meer druk te maken over een eventuele degradatiestrijd, al waren de oranjehemden in 2020 sowieso al goed op weg naar lijfsbehoud met drie zeges op rij.

Zondag 3e klasse B:

Ook geen titelrace voor Gieten in de zondag 3e klasse B. De Gietenaren kenden een goed seizoen en nestelden zich in de top van de ranglijst. Samen met Peize en Forward leek men de dienst uit te gaan maken om het kampioenschap. De Gietenaren hadden een achterstand van vier punten op koploper Peize met nog negen wedstrijden te gaan. Alles dus nog om voor te spelen, maar ook in Gieten konden de titelaspiraties de prullenbak in.

Zondag 3e klasse C:

In de zondag 3e klasse C was de laatste weken een behoorlijke scheefgroei ontstaan, maar desondanks voerde Musselkanaal al enkele weken de ranglijst aan. De club had een voorsprong van zes punten op Raptim met een wedstrijd meer gespeeld. CEC vergaarde zeven punten minder met twee wedstrijden minder gespeeld. Wat betreft de titel kon in deze klasse nog van alles gebeuren, maar grote kans dat Musselkanaal wel tot het einde van het seizoen een van de kanshebbers was gebleven. En wellicht hadden FC Ter Apel ’96 en HOC nog wel mee kunnen doen voor een ticket om nacompetitie te spelen. Westerwolde is in ieder geval nog een jaar 3e klasser en hoeft zich niet meer druk te maken om een eventuele degradatiestrijd.

Zondag 4e klasse C:

In Stadskanaal-Noord had men stiekem al de platte kar een beetje afgestoft, maar ook daar werd de titeldroom ruw verstoord. SPW speelde tot nu toe vijftien wedstrijden en won daarvan dertien en speelde slechts twee keer gelijk. Een mooie ongeslagen reeks, wat tot nu toe een voorsprong opleverde van vijf punten op Heiligerlee en zes op PJC.  Heiligerlee speelde daarbij ook nog eens een wedstrijd meer. En dus waren er serieuze kansen op een kampioenschap en promotie voor SPW, maar kan het die dus voorlopig op de buik schrijven. Voor Bareveld en Pekelder Boys valt het scenario een stuk gunstiger uit. Beide clubs streden om lijfsbehoud en zullen in ieder geval ook volgend seizoen in de vierde klasse te bewonderen zijn.

Zondag 4e klasse D:

In de zondag 4e klasse D heeft het besluit van de KNVB een stuk minder impact. Al zal Titan misschien wel enigszins balen, gezien de club nog wel aanspraak had kunnen maken op het behalen van de nacompetitie. De club uit Nieuw-Weerdinge wil wel graag naar de 3e klasse, maar zal daarvoor volgend jaar opnieuw een nieuwe poging moeten wagen.

Zondag 5e klasse D:

In de zondag 5e klasse D staken BNC en Alteveer er dit seizoen met kop en schouders bovenuit. Met name BNC, dat al haar gespeelde wedstrijden dit seizoen wist te winnen. Ook Alteveer won haar meeste wedstrijden overtuigend en stond stevig op de tweede plek. Nacompetitie zou dat in ieder geval gaan opleveren voor de Alteveerders, maar ook zij zullen nog een jaar moeten wachten op een nieuwe kans voor promotie naar de vierde klasse.

Zondag 5e klasse E:

In de zondag 5e klasse E waren Buinen en Eext verwikkelt in een titelstrijd. Daarbij voerde Buinen voorlopig de ranglijst aan met 34 punten uit 15 wedstrijden. Eext volgde op de voet met 33 punten uit 13 wedstrijden en stond er in principe zelfs nog beter voor. Bovendien verloor Eext dit seizoen geen enkele wedstrijd. Het had nog een spannende titelstrijd op kunnen leveren, maar ook hier konden de kampioensambities de prullenbak in. GKC had daarnaast nog een goede kans gehad op het halen van de nacompetitie, maar ook de club uit Gasselte zag die kans nu aan haar neus voorbij gaan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek.

Hervatten zaalvoetbalcompetities niet langer haalbaar

De zaalvoetbalcompetities kunnen ook niet meer hervat worden door de verlenging van de maatregelen.

SPW organiseert clinic voor jeugdvoetballers

SPW organiseert binnenkort een tweedaagse clinic voor jeugdvoetballers: op 24 en 25 april kunnen ...