FC Kanaalstreek voetbalquiz: De 50 antwoorden!

De antwoorden op de 50 vragen van de FC Kanaalstreek voetbalquiz.

FC Kanaalstreek heeft 50 vragen samengesteld die gaan over het amateurvoetbal in de Kanaalstreek. Vragen die gaan over het afgelopen seizoen, spelers, trainers en clubs uit de Kanaalstreek. Inmiddels hebben de deelnemers een hun antwoordformulieren ingeleverd. FC Kanaalstreek heeft veel positieve reacties mogen ontvangen over de quiz en komt wellicht volgend jaar weer terug met een voetbalquiz. Elke volledig goed beantwoorde vraag levert een deelnemer 1 punt op. Zo zijn er dus maximaal 50 punten te verdienen. Volgende week maandag op 1 juni wordt de uitslag van de FC Kanaalstreek voetbalquiz gepubliceerd en worden de tien prijswinnaars bekend gemaakt. 

De antwoorden op de vragen:

1.Welke speler scoorde dit seizoen de meeste competitiedoelpunten in de Kanaalstreek en bij welke club speelt hij? Dit was Ahmed Yousif van V.V. Seta. De spits scoorde maar liefst 23 keer.

2. Welke speler is dit en bij welke club speelt hij? De speler op onderstaande foto is Jeffrey Bakker, speler van SC Stadskanaal.

 

 

 

 

 

 

3. Hoe heet het sportpark van voetbalvereniging Westerwolde? Sportpark De Barlage.

4. Welke ploegen uit de Kanaalstreek promoveerden vorig seizoen uit de vierde klasse en spelen nu in de zondag 3e klasse C? HOC, Sellingen en Westerwolde.

5. Welke club speelt haar thuiswedstrijden op sportpark ‘De Dillen’? V.V. EEC.

6. Wie is de huidige trainer van Titan en wie wordt komend seizoen de trainer van Titan? De huidige trainer is Geert Aalderink, komend seizoen wordt hij opgevolgd door Martin Koppenol.

7. Hans Hateboer speelt bij Atalanta Bergamo in Italië, een van zijn broers speelt bij een club in de Kanaalstreek.  Hoe heet deze broer en bij welke club speelt hij? Thijs Hateboer, V.V. Nieuw Buinen.

8. Welke trainer is dit en van welke club is hij trainer? Lucas Kamies is de trainer van V.V. Buinen.

 

 

 

 

 

9. Waar staat de afkorting SETA voor van de gelijknamige voetbalclub VV SETA? Sportclub Exloërmond Tot Afdraai.

10. Wanneer werd De Treffer ’16 opgericht? 1 juli 2016.

11. Welke club speelt haar thuiswedstrijden op sportpark De Slenk? S.V. Mussel.

12. Ludie Hulshof, trainer van de Treffer ’16 werd bekend om zijn P.I.K.- talk in de tijd dat hij nog trainer was van Buinerveen. Waar staat die afkorting P.I.K. voor? Plezier, Instelling, Karakter.

13. Wie is deze speler en bij welke club speelt hij? De speler op onderstaande foto is Tom Timmer en hij speelt bij V.V. SJS.

 

 

 

 

 

 

14. Welke twee clubs stonden bovenaan de ranglijst van de Muur van de Kanaalstreek toen de competitie abrupt werd beëindigd? S.V. Borger en V.V. Eext.

15. Welke derby is qua afstand het dichtste bij elkaar? Pekelder Boys – PJC of Gieterveen – Bareveld? Gieterveen – Bareveld (4.2 KM) 

16. Welke speler scoorde dit seizoen zeven keer in een wedstrijd en bij welke club in de Kanaalstreek speelt hij? Dennis Klooster scoorde er namens Alteveer zeven tegen Kloosterburen.

17. Welke club speelt haar thuiswedstrijden op sportpark Noord? SPW.

18. Welke trainer is dit en van welke club is hij trainer? Cees Huizing is de trainer van GKC.

 

 

 

 

 

 

 

 

19. Welke twee clubs uit de Kanaalstreek stonden bovenaan de ranglijst in hun klasse nadat bekend werd gemaakt dat de competitie werd beëindigd vanwege het coronavirus en verloren bovendien nog geen enkele wedstrijd? S.V. Borger en SPW.

20. Wat is de bijnaam van de voetbalclub Musselkanaal? De Groenwitter of MSK.

21. Welke club in de Kanaalstreek heeft een leeuw in zijn logo? SC Stadskanaal

22. Wanneer werd JVV opgericht? 31 oktober 1946

23. Wat was de hoogste uitslag en om welke competitiewedstrijd gaat het, met de meeste doelpunten verschil, in het zondagcompetitievoetbal in de Kanaalstreek met een team uit de Kanaalstreek? Dit was de wedstrijd tussen Gieten en FVV. Het werd 12-0 voor Gieten.

24. Welke speler is dit en bij welke club speelt hij? De speler op onderstaande foto is Bert Timmermans van V.V. Buinerveen.

 

 

 

 

 

 

25. Hoe wordt de derby tussen Valthermond en Nieuw Buinen ook wel genoemd? Dit is de mondenderby.

26. Welke club speelt haar thuiswedstrijden op sportpark de Boskamp? V.V. Onstwedder Boys.

27. Welke trainer was dit seizoen ook nog actief als speler in de Kanaalstreek en bij welke club speelde hij en bij welke club is hij trainer? Robert Oosting speelde bij zaterdagclub S.V. Borger en is trainer van zondagclub V.V. Gasselternijveen.

28. Welke club uit de Kanaalstreek wist dit seizoen geen enkele competitiewedstrijd te winnen? S.V. Mussel speelde dit seizoen slechts een keer gelijk en won geen enkele competitiewedstrijd.

29. Welke club uit de Kanaalstreek speelt op dit sportcomplex? Dit is het sportcomplex van F.C. Ter Apel ’96.

 

 

 

 

 

 

30. Welke twee clubs uit de Kanaalstreek spelen op hetzelfde sportpark? Dit zijn N.W.V.V. en Titan. Ook P.J.C. en Damacota wordt goed gerekend.

31. Welke speler is dit, met de bal in de hand, en bij welke club speelt hij? De speler op onderstaande foto is Joan Solano en hij speelt bij V.V. Westerwolde.

 

 

 

 

 

 

 

 

32. Welke scheidsrechtersvereniging was altijd verantwoordelijk voor het aanstellen van scheidsrechters voor het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi? HZOD.

33. Welke trainer is dit en van welke club is hij trainer? Wilbert Arends is trainer van V.V. SETA.

 

 

 

 

 

 

 

 

34. Waar staat de afkorting P.J.C. voor van de gelijknamige voetbalclub PJC? Pekelder Boys Jupiter Combinatie.

35. Welke twee zondagclubs uit de Kanaalstreek pakten dit seizoen een periodetitel? SPW en Eext

36. Welke club speelt haar thuiswedstrijden op sportpark De Meent? V.V. Valthermond

37. Welke speler is dit en bij welke club speelt hij? De speler op onderstaande foto is Jos Smidt en hij speelt bij V.V. Titan.

 

38. De wedstrijd tussen Sellingen en Twedo werd dit seizoen al na een helft spelen gestaakt. Waarom werd deze wedstrijd gestaakt? De scheidsrechter moest de wedstrijd staken vanwege een blessure. 

39. Ook de wedstrijd tussen GKC en Zandpol werd  eerder dit seizoen gestaakt. Waarom werd deze wedstrijd later niet meer hervat? Zandpol ging niet akkoord met de scheidsrechter, die de geblesseerde scheidsrechter zou vervangen en weigerde daarom verder te voetballen.

40. Bas Nibbelke is de huidige trainer van HOC en werd in zijn jongere jaren erg bekend van een destijds populaire show op tv. In welke show schitterende Nibbelke destijds? Idols.

41. FC Groningen, FC Den Bosch en Omiya Ardija zijn clubs waarvoor hij in actie kwam tijdens zijn spelerscarrière. Om wie gaat het hier en van welke club is hij dit seizoen trainer? Jan Veenhof, S.V. Mussel.

42. Welke club speelt haar thuiswedstrijden op sportpark De Goorns? V.V. Gieten. 

43. Dit seizoen werd er in de Kanaalstreek gestreden om de Middeljans O23 Cup. Welke vier teams deden hier aan mee en welke club won uiteindelijk de cup? Stadskanaal, Musselkanaal, Nieuw Buinen en SJS. Stadskanaal werd winnaar.

44. Hoe heet het internationale toernooi dat SJS elk jaar organiseert voor G-voetballers? Freddie Pranger Memorial.

45. Wie is deze doelman en bij welke club staat hij onder de lat? De doelman op onderstaande foto is Noah Sahetapy en hij staat onder de lat bij V.V. Musselkanaal.

 

 

 

 

 

 

46. Welke derby is qua afstand het dichtste bij elkaar, Buinen – GKC  of Buinen – EEC? Dat is Buinen – EEC (5.0 km).

47. Wanneer is VV Wildervank opgericht? 5 april 1930

48. Wie is deze trainer en bij welke club uit de Kanaalstreek wordt hij komend seizoen hoofdtrainer? Jordi Nijgh is komend seizoen hoofdtrainer van SC Stadskanaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

49. Welke twee spelers zijn dit en bij welke club spelen zij?

De twee spelers op onderstaande foto zijn Mark van Bergen (links) en Richard Wiggers (rechts). Zij spelen voor V.V. HOC.

 

 

 

 

 

 

 

 

50. Welke datum is de deadline voor amateurvoetballers die overschrijving willen aanvragen naar een andere club? Dat is 15 juni.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tussenstand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 11

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 11.

Bekerwedstrijd DZOH – Valthermond gestaakt

Het duel tussen DZOH en Valthermond werd gestaakt wegens een haperende lichtinstallatie.

SC Stadskanaal periodekampioen!!

Na zeven overwinningen en een gelijkspel mag SC Stadskanaal zich periodekampioen noemen! De mannen van ...