Zomermodus

De zomerstop is begonnen en dus breekt ook de welbekende komkommertijd aan voor de voetballers.

Het is bijna zomer en de eerste hittegolf staat dan ook al direct voor aankomende week in de planning. Het voetbalseizoen 2019/2020 is afgelopen, al was dat in maart al het geval vanwege het coronavirus. Een bizar voetbalseizoen dat voor eeuwig aan het coronavirus zal worden herinnerd. Weet je nog toen het voetbalseizoen op hield in maart…oh ja toen was er dat ellendige coronavirus. 

Abrupt einde

Er kwam een abrupt einde aan alle voetbalcompetities. Er waren ploegen die al langzaam dachten aan het oppompen van de banden van kampioenskarren. Denk aan Borger en SPW, die beiden een ongeslagen seizoen beleefden. En ook waren er ploegen die zich bijna al verzegeld hadden met het lot van degradatie. Denk maar aan Mussel, dat bijna al zo goed als gedegradeerd was. Maar kampioenen zouden er dit seizoen niet meer komen, net zo min als degradanten. De KNVB had het seizoen nietig verklaard en dus leken dromen van ploegen aan diggelen geschoten te worden om te promoveren naar een hogere klasse. Toch kregen die ploegen nog een kans en mochten zij promotie aan vragen. En dat verzoek werd voor Borger, SPW, Eext en Buinen gehonoreerd door de KNVB. Zij spelen alle vier een treetje hoger in het aankomende seizoen.

Hunkering naar een nieuw voetbalseizoen

Normaal gesproken zijn de meeste spelers op dit moment wel toe aan de zomerstop, maar dankzij alle corona-toestanden zullen de meeste spelers nu al meer hunkeren dan ooit naar een nieuwe voetbalseizoen. Waarin alles gewoon weer mag, waarin gewoon weer wedstrijden gespeeld kunnen worden, niet meer 1,5 meter afstand hoeft worden gehouden tijdens trainingen en er ook gewoon weer publiek langs de lijn welkom is. Zodat we allemaal weer van dit heerlijke spelletje kunnen genieten.

Op 1 juli zal de nieuwe competitie-indeling bekend gemaakt worden en feitelijk begint dan al een beetje het nieuwe voetbalseizoen. Toch staan de vakantiemaanden bekend als de komkommertijd en zullen ook de meeste spelers toch nog eventjes genieten van een welverdiende vakantie, al zullen anderen misschien wel harder door trainen dan ooit om topfit te zijn voor het nieuwe seizoen. FC Kanaalstreek gaat nu de zomer aanbreekt in de zomermodus waarin de berichtgeving wat minder zal zijn dan in een normaal voetbalseizoen. Op naar een mooie zomer en op naar een mooi nieuw voetbalseizoen, maar vooral een normaal voetbalseizoen zonder corona in de Kanaalstreek!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tussenstand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 30

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 30.

Bekerindelingen ook bekend

Nadat op een eerder moment al bekend werd gemaakt welke clubs elkaar gaan ontmoeten ...

Hollandse velden: v.v. Stedum

De redactie van FC Kanaalstreek stuitte vandaag in Stedum op een pracht van een ...