Bondscoach Sarina Wiegman verrast V.V. Nieuw Buinen met driejarig ING sponsorcontract

Nieuw Buinen wil het vrouwenvoetbal binnen de club verder uitbreiden en krijgt daarbij steun van ING door middel van een driejarig sponsorcontract.

Dinsdagavond 23 juni werd V.V. Nieuw Buinen tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat de voetbalclubs een driejarig sponsorcontract krijgen van ING. V.V. Nieuw Buinen krijgt dit contract, omdat zij net als bijna 200 clubs dit voorjaar een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging. Op basis van dit voorstel is V.V. Nieuw Buinen door de jury geselecteerd als één van de 60 clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.  

In gesprek met bondscoach Sarina Wiegman

De voetbalclub ontving een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin goed nieuws aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Sarina Wiegman vervolgens aan V.V. Nieuw Buinen en 59 andere clubs het mooie bericht dat ze een sponsorcontract kregen. Bestuurslid V.V. Nieuw Buinen, Erik Bos; “Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van V.V. Nieuw Buinen is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij onder andere zorgen voor een groei in het aantal meiden- en vrouwen teams. We streven naar één team per leeftijdscategorie en willen we promotie van de dames 1 naar de 4e klasse. Ook willen we meer gediplomeerde vrouwelijke trainers en meer vrouwelijke vrijwilligers binnen onze club”. Tijdens de bijeenkomst was er ruimte om vragen te stellen aan de bondscoach. Zij bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. Sarina Wiegman; “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken”.

KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen

Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. V.V. Nieuw Buinen is een van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen”.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Chiel Boeser blijft EEC trouw

Dat de trainerscarrousel op volle toeren draait, zal de volgers van het amateurvoetbal inmiddels ...

Rood voor Groningen, blauw voor Drenthe

Onlangs is er, op basis van data van de KNVB, een onderzoek gedaan naar ...

Nieuwsoverzicht: zomerstop in de Kanaalstreek

Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen! Sterker: de eerste oefenwedstijd is ...