Stadskanaal naar overtuigende zege in eerste oefenwedstrijd

Stadskanaal boekt in een haar eerste oefenwedstrijd een ruime zege op Raptim.

Na acht trainingen in de benen te hebben stond voor Stadskanaal de eerste oefenwedstrijd tegen Raptim op het programma.  Het elftal van de nieuwe trainers Jordi Nijgh en Jochen van Sleen liet een uitstekende indruk achter. De gasten uit Coevorden werden op een 6-1 nederlaag getrakteerd. 

Ondanks de zware omstandigheden, vanwege de warmte, legden de Knoalsters een hoop energie aan de dag. De jonge ploeg liet duidelijk haar intenties zien. Snel druk zetten en proberen in balbezit de bal snel rond te laten gaan. Dit resulteerde vanaf minuut één in een veldoverwicht. In de 8ste minuut resulteerde dit in de 1-0. Een aanval, opgezet door Boy Nijgh, werd uiteindelijk na goed terugleggen van Jeffrey Bakker afgerond door diezelfde Nijgh. Hoewel Stadskanaal de bovenliggende partij bleef kwam Raptim snel op gelijke hoogte. Een onoplettendheid in de verdediging werd door de gasten genadeloos afgestraft.

Stadskanaal betere ploeg

Toch bleef Stadskanaal de betere ploeg. Na ruim een half uur spelen was het wederom Boy Nijgh die de met een enorme uithaal de keeper van de gasten het nakijken gaf. Op slag van rust tekende Boy Nijgh voor zijn derde van de middag. Zo gingen beide ploegen met een 3-1 stand rusten.  Na de rust, waarin Stadskanaal vele wisselingen doorvoerde,  bleef Stadskanaal op jacht gaan naar meer goals. Na een uur spelen kreeg Stadskanaal loon naar werken. Een aanval die uitstekend werd opgezet door Dennis Vijfschaft bereikte Sten Vos. De aanvaller gaf een fantastisch voorzet op Lorenzo Kapel die de bal uitstekend achter de verslagen Raptim-goalie knikte.

Nog geen 10 minuten later was wederom een prima actie van Sten Vos de inleiding voor de 5-1. Nu was het Robin Boerhof die met het hoofd de afgemeten voorzet afmaakte. Het slotakkoord van vanmiddag kwam van Sten Vos. De ervaren flankspeler joeg de bal van grote afstand op prachtige wijze tegen de touwen.  Al met al een prima optreden van Stadskanaal dat vandaag liet zien over een jonge, maar zeer gretige ploeg te beschikken. Volgende week staat de tweede oefenwedstrijd tegen Be Quick zaterdag op het programma.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Raptim

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal blijft ongeslagen in eigen huis

SC Stadskanaal is op het eigen sportpark Pagedal nog steeds ongeslagen. Gistermiddag werd er ...

Titan wint burenruzie van NWVV

Voor zowel NWVV als Titan was het een thuiswedstrijd. Beide ploegen spelen namelijk hun ...

Onstwedder Boys niet opgewassen tegen koploper Vitesse ’63

Onstwedder Boys kon geen vuist maken tegen koploper Vitesse '63 en verloor in eigen ...