Westerwolde organiseert een minitoernooi in de vorm van een drieluik: Velocitas winnaar

Westerwolde hield een minitoernooi in de vorm van een drieluik, dat gewonnen werd door Velocitas.

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde trainer Richard Streuding nam het gister met Westerwolde onder andere op tegen zijn oude ploeg Onstwedder Boys.
Na een periode van relatieve rust werd er zaterdagmiddag 14 augustus weer gevoetbald op sportpark De Barlage in Vlagtwedde. Drie verenigingen met vier teams speelden een minitoernooi, waarbij er gedurende drie keer een half uur de strijd met elkaar werd aangebonden. Het stad-Groninger Velocitas was met twee teams vertegenwoordigd en ook Onstwedder Boys alsmede gastheer Westerwolde namen deel aan deze zogenaamde drieluik. Onder warme omstandigheden werd het een leuke voetbalmiddag. Als winnaar van dit toernooi kwam Velocitas 1 uit de bus. Het team behaalde evenals Westerwolde vijf wedstrijdpunten. Ook het doelsaldo (beide + 1) was gelijk en derhalve gaf – gelet op het KNVB-competitiereglement – het aantal gescoorde doelpunten de doorslag. Westerwolde scoorde deze middag slechts één geldig doelpunt en de Groningers wisten tot twee treffers te komen.
Westerwolde trad deze middag met een brede selectie van zeventien spelers aan, waarbij opviel dat de nieuwelingen binnen de ploeg prima spel op de mat legden. Smet op de eerste wedstrijd tegen Onstwedder Boys was dat Lars van Ravenhorst geblesseerd moest uitvallen. De wedstrijd tegen deze streekgenoot eindigde in 0 – 0. De tweede wedstrijd werd met 1 – 0 gewonnen van Velocitas 2. De winnende goal werd gemaakt door Frank Riks uit een voorzet van Merijn te Velde. Helaas werd een tweetal doelpunten van Westerwolde wegens dubieuze reden afgekeurd. Ook in de derde wedstrijd tegen Velocitas 1 werd een doelpunt van Westerwolde afgekeurd en bleven de mannen van de nieuwe trainer Richard Streuding ook in dit duel op 0 – 0 steken, hetgeen achteraf gezien dus niet voldoende was voor de toernooiwinst. Geconstateerd mag worden dat het veldspel van Westerwolde deze middag voor een groot gedeelte al weer prima verzorgd was, maar dat het oude kwaaltje, het maken van doelpunten, de kop toch weer enigszins opstak. Mocht dit onderdeel van het voetbalspel nog iets beter verzorgd worden, dan kunnen de wedstrijden zowel in de strijd om de beker als in de reguliere competitie met vertrouwen tegemoet worden gezien.
Voor de volledigheid de uitslagen van de diverse wedstrijden en de eindstand van de drieluik.
14.00 – 14.30 uur: Westerwolde – Onstwedder Boys    0 – 0
14.00 – 14.30 uur: Velocitas 1 – Velocitas 2                 1 – 1
14.45 – 15.15 uur: Velocitas 2 – Westerwolde              0 – 1
14.45 – 15.15 uur: Onstwedder Boys – Velocitas 1        0 – 1
15.30 – 16.00 uur: Westerwolde – Velocitas 1              0 – 0
15.30 – 16.00 uur: Onstwedder Boys – Velocitas 2        2 – 5
Eindstand:
  1. Velocitas 1              5 punten    (2 – 1)
  2. Westerwolde           5 punten    (1 – 0)
  3. Velocitas 2              4 punten    (6 – 4)
  4. Onstwedder Boys    1 punt        (2 – 6)
De wedstrijden deze middag stonden onder leiding van de heren Bruining en Hazelhoff.
Komende dinsdag (18 augustus) treedt Westerwolde aan tegen streek- en competitiegenoot SPW uit Stadskanaal. Deze vriendschappelijke wedstrijd op sportpark De Barlage begint om 19.30 uur.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tiental Stadskanaal lijdt ruime nederlaag tegen Drenthina

Stadskanaal kwam vroeg in de wedstrijd met tien man te staan en kon het ...

Veelerveen verstevigt koppositie met achtste overwinning op rij

Veelerveen lijkt voorlopig niet te stoppen in de zondag 5e klasse C, het won ...

SPW wint topper van Bareveld

SPW heeft afgelopen zaterdagavond een duidelijke overwinning geboekt op concurrent Bareveld. Het duel tussen ...