Damy Sinot: “Zware competitie-indeling, maar we gaan voor de nacompetitie met NWVV.”

Damy Sinot staat komend seizoen tussen de palen bij NWVV en hoopt de nacompetitie te kunnen halen met de Nieuw-Weerdingers.

Doelman Damy Sinot stapte in de afgelopen transferperiode over van zondag 1e klasser Noordster naar zaterdag 5e klasser NWVV. Een opmerkelijke overstap gezien het verschil tussen 1e en 5e klasse, maar ook gezien de ligging van beide clubs. In gesprek met de keeper blijkt al snel waarom de jonge goalie deze keuze heeft gemaakt. Sinot zelf kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging en hoopt een mooi seizoen tegemoet te gaan met NWVV en wil kijken of de nacompetitie haalbaar is.

De keeper had al vroegtijdig aangegeven te vertrekken bij Noordster, ook omdat nieuwe werkzaamheden hem daartoe noopten. Door een samenloop van omstandigheden kwam NWVV daarna al snel op het pad van Sinot en mede daardoor was de verrassende keuze snel gemaakt. “In maart had ik al aan de spelersgroep van Noordster medegedeeld dat ik door nieuwe werkzaamheden bezig was aan mijn laatste seizoen in de selectie van Noordster. Sinot, die werkzaam is in een verpleeghuis in Emmen, lukt het niet meer om elke week onder de lat te staan.” Lang hoefde Sinot niet te zoeken naar een nieuwe club, wat mede kwam door inbreng van zijn vriendin, die in Nieuw-Weerdinge woont. “NWVV kreeg dit snel te horen en leider Bert Janssen heeft daarop contact met mij gelegd. Samen met hem en trainer Geert Aalderink hebben we om tafel gezeten en elkaars wensen en verwachtingen uitgesproken. Daarna was de keuze snel gemaakt.”

Steentje bijdragen

De goalie begint de club al langzaam aan te kennen en ziet ook wel de verschillen tussen zijn vorige club Noordster en zijn nieuwe club NWVV. “Ik begin de club wat beter te leren kennen, doordat we al bezig zijn met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is een kleinere club dan Noordster gezien het ledenaantal en dat merk je ook als je hoort dat spelers vertegenwoordigd zijn in commissies of andere taken bij de club. Het is een kleine club waar iedereen zijn steentje aan probeert bij te dragen.”

Sinot vindt zichzelf een behoorlijke allround keeper en ondanks de overstap naar een lager niveau, ziet hij zichzelf niet snel terugkeren op een hoger niveau. “Ik vind dat ik sterke punten heb als lijnkeeper, maar zeker ook meevoetballend gezien. Gezien het werk wat ik doe en ik niet de mogelijkheid heb om altijd te keepen, ga ik er niet vanuit dat ik snel weer op het niveau ga keepen wat ik eerder deed.”

Zware competitie

En dus lijkt NWVV de komende jaren gebeiteld te zitten met een goede doelman, die komend seizoen hoopt om een prijsje mee te kunnen spelen met de Nieuw-Weerdingers. “We willen met NWVV graag bovenin meedraaien en kijken of we de nacompetitie kunnen halen.” Sinot verwacht echter niet dat dit een gemakkelijke opgave zal worden en denkt dat het een zware competitie kan worden. “Ik vind het een mooie competitie met ploegen waar ik nog nooit van gehoord gehad, maar het lijkt me ook een zware competitie. Zeker omdat steeds meer zondagploegen naar het zaterdagvoetbal gaan, maar dat maakt het juist ook weer uitdagender.” Ook al wordt de nacompetitie niet gehaald, dan is het seizoen niet mislukt volgens de doelman. “Ik ben vooral tevreden wanneer we ondanks we wel of niet onze doelstelling halen, we toch terug kunnen kijken op een mooi seizoen waarbij spelvreugde voorop stond.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Frank Venema wil SJS in de derde klasse houden

“En of het een opluchting was!” Het kost Frank Venema weinig moeite om aan ...

Vrolijk passen: EEC – HOC

Vrolijk Pasen? Vrolijk passen! Het Paasweekend staat in het teken van dubbel voetbalprogramma. Dat ...

Raymond Aardema wil hogerop met NWVV

Het is niet grootste, meest aansprekende en hoogst spelende club van de Kanaalstreek, maar ...