Patrick Prins: “De Treffer ’16 moet een stabiele en gezellige club worden.”

Patrick Prins verwacht een mooi seizoen voor zijn club De Treffer ’16 en hoopt dat zijn club de komende jaren uitgroeit tot een stabiele en gezellige club.

Het was een bewogen seizoen voor De Treffer ’16 uit Tweede Exloërmond. Het seizoen werd vroegtijdig beëindigd door het coronavirus en daarnaast speelden er een hoop randzaken rondom de club. De blik moet komend seizoen gewoon weer op het voetbal gericht worden, vindt ook Patrick Prins die met een positieve blik naar de toekomst kijkt en een mooi seizoen verwacht.

De Treffer ’16 kwam de afgelopen tijd regelmatig in het nieuws en lange tijd was er veel onduidelijkheid of de club komend seizoen wel kon voetballen. De 35-jarige Prins wil er niet al teveel over kwijt en is er in ieder geval duidelijk over. “De Treffer ’16 gaat komend seizoen gewoon voetballen! Ik ga er vanuit dat het gewoon in Tweede Exloërmond zal gebeuren en anders is een oplossing gauw gevonden.”

Coronavirus

Door het coronavirus kwam er al vroegtijdig een einde aan het seizoen en dat zorgde ervoor dat clubs niet veel meer konden doen. Dat was volgens Prins bij de Treffer ’16 niet veel anders. “Wij hebben als club weinig kunnen doen en een heleboel spelers zijn voor zichzelf gaan hardlopen, skeeleren fietsen, etc, etc. Over het afgelopen seizoen kan de ervaren speler dan ook kort zijn. “In het begin van het seizoen kampten we met blessures en jongens die met werk zaten. Naarmate het seizoen vorderde gingen we steeds beter voetballen en als de sfeer in de selectie maar goed is, dan komen de prestaties vanzelf.”

Prins wil de lat voor de komende jaren dan ook niet al te hoog leggen voor zijn club. “Het is voornaamste is dat De Treffer ’16 een stabiele en gezellige club wordt en blijft. Naar de vierde klasse zou wel leuk zijn, maar dat moet ook willen. Bovenin de vijfde klasse meedoen is eerst ook goed en wat de toekomst uitwijst zien we dan wel.”

Mooi seizoen tegemoet

Over de competitie-indeling is Prins optimistisch en de favorieten zijn voor hem wel duidelijk. “Het wordt een mooi seizoen in deze 5e klasse met een paar oude bekenden zoals Alteveer, Veelerveen en DWZ als nieuwkomer. Alteveer en Witteveense Boys zijn toch wel de favorieten verwacht ik.” Over de eigen doelstelling is Prins ook helder, die zelf hoopt een ondersteunende rol in het elftal te kunnen vervullen. “Ik verwacht niet teveel van mezelf, als ik maar fit blijf. Dan kan ik een beetje de jonge jongens in het elftal aansturen. Ik ben tevreden als we in de middenmoot eindigen of net in de subtop kunnen meedoen. Daarnaast wil Prins nog even benadrukken dat De Treffer ’16 kan rekenen op veel steun van mensen die de club een warm hart toedragen. “Twee weken terug deden we mee met een geweldige ballenactie en hadden we binnen twee dagen 65 nieuwe ballen, allemaal gedoneerd door mensen die de club een warm hart toedragen. Echt geweldig!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jasper Nomden (SJS) moet brutaler worden

SJS zit momenteel in zwaar weer. De blauwhemden zijn rode lantaarndrager in de zaterdag ...

De liefde voor de bal gaat diep bij Frank Pilon

Eigenlijk is Frank Pilon van een uitstervend ras. De linkspoot van v.v. Sellingen bindt ...

“Routinier” Jeroen Drenth hoopt op herkansing in tweede klasse

Net als in het seizoen 2011/2012, waarin Musselkanaal kampioen werd en promoveerde naar de ...