Youri van Hoorn: “Veelerveen gaat veel ploegen verrassen.”

Youri van Hoorn hoopt komend seizoen met Veelerveen veel ploegen te kunnen verrassen.

Veelerveen keert dit seizoen weer terug met een eerste elftal in de zondag standaard vijfde klasse D. Daarvoor kwamen een hoop nieuwe spelers bij elkaar, die het elftal dit jaar een geraamte moeten geven. Een van die spelers is Youri van Hoorn, die de overstap maakte van buurman Westerwolde. Volgens hem kan Veelerveen wel eens veel ploegen gaan verrassen.

Waar veel clubs tegenwoordig stoppen met een eerste elftal in het zondagvoetbal, daar keerde Veelerveen dus juist weer terug. En dus was de terugkeer op het oude nest niet meer dan een logische keuze voor Van Hoorn. “Ik ben halverwege het vorige seizoen uitgevallen met een blessure en heb er toen mede door werkzaamheden voor gekozen om het voetballen op een lager pitje te zetten. Toen ik werd benaderd door Veelerveen om daar te gaan voetballen was de keuze snel gemaakt. Ik heb in de jeugd daar gespeeld en ook nog een tijdje in het eerste elftal, dus eigenlijk voelt het min of meer als thuiskomen.”

Nieuwe samenstelling

Toch was het ook voor van Hoorn wel even wennen met al die nieuwe spelers die samen een elftal moeten gaan vormen. “Dat was het zeker, maar we zijn vroeg met de voorbereiding gestart. We hebben samen veel getraind en inmiddels hebben we ook al een aantal oefenwedstrijden gespeeld, waarin we wisselende resultaten hebben behaald.” Ondanks de geheel nieuwe samenstelling denkt van Hoorn dat zijn elftal komend seizoen goed voor de dag gaat komen en veel ploegen nog wel eens kan gaan verrassen. “Komend seizoen gaan we als team 90 minuten lang het gras opvreten en gaan we voor elkaar door het vuur. En uiteindelijk ook de derde helft natuurlijk goed afsluiten als team zijnde. Door een goede mix in de selectie en de aanwezige kwaliteiten kunnen we met deze combinatie veel ploegen verrassen.”

Stap maken in de toekomst

Dat Veelerveen de komende jaren niet alleen voor de lol gaat voetballen in de vijfde klasse blijkt wel uit de woorden van Van Hoorn. “Veelerveen is dit jaar met een eerste elftal gestart, ook omdat de club een talentvolle JO19 heeft. Een aantal van die jongens heeft de potentie om door te groeien naar het eerste elftal van de club. Met de huidige selectie hopen we dan ook in de toekomst een stap naar de vierde klasse te maken. Voor komend seizoen ligt de lat in ieder geval nog wat minder hoog volgens van Hoorn. “Als team moeten we elke wedstrijd proberen het maximale eruit te halen en dan zien we wel waar we aan het einde van het seizoen staan.” Zelf hoopt de youngster in ieder geval een steentje bij te kunnen dragen aan de prestaties. “Ik heb vorig seizoen wat speelminuten gemaakt bij Westerwolde in de 3e klasse en ik hoop dat ik dit seizoen een vaste waarde kan worden bij Veelerveen.”

Alteveer en GKC zijn favoriet

Van Hoorn is niet helemaal tevreden over de competitie-indeling, die voor hem veel onbekende clubs oplevert. “Op Alteveer, JVV en DWZ na ken ik de ploegen in onze competitie niet en persoonlijk had ik gehoopt dat er meer ploegen uit onze regio bij ons in zaten. Dat zorgt ook vaak voor meer sfeer rondom de wedstrijden.” Uitgesproken favorieten lepelt Van Hoorn zo op. “Alteveer en GKC zijn vorig jaar hoog geëindigd in hun klasse, respectievelijk als tweede en derde. Daarom verwacht ik ook dat deze twee ploegen hoge ogen gaan gooien.” Van Hoorn heeft voor Veelerveen niet een specifieke plek in gedachten en hoopt vooral aan het einde van het seizoen met een goed gevoel terug te kunnen kijken op de terugkeer van zijn club. “Als we elke wedstrijd hebben laten zien dat we willen voetballen er vol voor zijn gegaan, dan kan ik met een goed gevoel terugkijken op dit seizoen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Theo Gennissen denkt nog niet aan stoppen

Rond de eeuwwisseling liep Theo Gennissen stage bij de Engelse profclub York City, dat ...

Richard Zuidema: “ASVB gaat komend seizoen beter voor de dag komen.”

Richard Zuidema hoopt komend seizoen een beter seizoen te gaan draaien met ASVB ten ...