Benjamin Mazeau: “De top vijf is haalbaar voor Borger.”

Benjamin Mazeau kende een goed debuutjaar bij Borger en hoopt daar komend seizoen een vervolg aan te geven en wil voor de top vijf gaan in de vierde klasse.

Benjamin Mazeau beleefde vorig jaar zijn debuutjaar in het zaterdagvoetbal bij Borger. Direct een succesvol jaar voor zowel de Fransman alsmede voor Borger zelf. De club bleek ongenaakbaar in de zaterdag vijfde klasse F en bleef ongeslagen totdat de competitie abrupt werd beëindigd. Geen kampioenschap, maar een verdiende promotie volgde alsnog en dus komt Borger volgend jaar weer uit in de vierde klasse. En ook daarin kan het een rol van betekenis spelen denkt Mazeau.

Alvorens de 27-jarige aanvaller vertrok naar Nederland had Mazeau al flink wat voetbalervaring opgedaan in Frankrijk. Het lukte de spelmaker zelfs om zowel met zijn vader als broertje in een team te kunnen spelen en daarmee ging een wens in vervulling. “Ik heb 16 jaar gespeeld bij mijn dorpsclubje FC Pays de Mareuil, waarmee we van de vierde naar de eerste klasse gingen. Nu spelen ze hoofdklasse en mijn broertje speelt daar in het eerste elftal. Ik heb zelf ook nog 1 jaar topklasse gespeeld bij AS Cozes op mijn 16e, maar door een verhuizing en school ging ik weer terug naar mijn oude club. Wel heb ik nog met mijn vader en broertje in een team kunnen spelen en dat is altijd al vanaf kleins af aan een wens geweest.”

Warm bad

In Nederland kwam Mazeau uit voor TEVV, Gieten en De Treffer ’16 en vorig seizoen maakte hij dus de overstap van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal. En daar kwam de Fransman volgens hem direct in een warm bad terecht. “Borger is een gezellige club, waar ik mij direct thuis voelde. Ze hebben ook nog eens dezelfde kleuren als mijn clubje in Frankijk, groen-wit. Eigenlijk is het best bijzonder dat ik in een jaar tijd zo goed bij de groep pas en voor mezelf het gevoel heb dat ik al jaren bij de club zit.”

Goede prestaties

En dat goede gevoel van de aanvaller kwam direct tot uiting in zowel de prestaties van hemzelf alsmede de prestaties van de club. Het ging Borger namelijk voor de wind, dat de ene na de andere overwinning aan elkaar reeg. Slechts een keer speelde het gelijk tegen MSC en dus was promotie niet meer dan een logisch gevolg voor de groenhemden. Ook Mazeau is het daar volledig mee eens. “Als je maar een wedstrijd gelijkspeeld en de rest allemaal wint, vind ik het meer dan terecht dat we mogen promoveren.” De aanvallend ingestelde speler had zelf ook een behoorlijk aandeel in de promotie en was direct een vaste waarde binnen het elftal. Mazeau kijkt dan ook met tevredenheid terug op zijn eigen prestatie. “Als aanvaller moet je scoren en met 9 goals ben ik zeker tevreden en komend seizoen moeten daar ook zeker weer een aantal bijkomen. De goede prestaties van mijzelf komen ook door het vertrouwen van de technische staf. Zij hebben mij direct een basisplaats gegeven als nummer 10 terwijl ik nog niet eens wedstrijdfit was. Dat heeft mij veel vertrouwen gegeven om alles te doen voor de club en zo goed mogelijk te presteren zodat Borger op het niveau komt waar het hoort.”

De coronaperiode gooide roet het in eten voor veel voetbalclubs en dus kon er minder gedaan worden door de voetballers. Bij Borger hebben ze in ieder geval niet stilgezeten volgens Mazeau. “Wij hebben nog wel gewoon getraind, maar wel met inachtneming van regel wat betreft de anderhalve meter afstand. Van de staf hebben we ook nog een loopschema meegekregen voor in de vakantieperiode, maar toch ben ik blij dat we nu weer gewoon kunnen trainen. Voetbal blijft een teamsport en door samen te trainen help je elkaar om fit en beter te worden.”

Top vijf

Komend seizoen keert Borger dus weer terug in de vierde klasse, maar daarin hoeft Borger geen modderfiguur te slaan denkt Mazeau. “We hopen in de top vijf mee te kunnen draaien en als we daarbij de nacompetitie kunnen halen zou dat mooi zijn. Misschien maken we dan ook wel direct kans om nog een stapje hoger te kunnen.” Toch verwacht Mazeau dat het niet allemaal zonder slag of stoot zal gaan en denkt de aanvaller dat zijn elftal wel elke week flink aan de bak zal moeten. “Ik verwacht eigenlijk dat elk team dit seizoen er conditioneel goed op staat en dan zullen wij elke wedstrijd serieus moeten voorbereiden en benaderen. Ik verwacht dat SJS hoge ogen gaat gooien en zal gaan strijden om het kampioenschap. Qua degradatiekandidaten vind ik het lastig om te bepalen, ook omdat ik de meeste tegenstanders nog niet ken. In deze klasse is denk ik van alles mogelijk.” In ieder geval gaat Mazeau voor een goede klassering en hoopt hijzelf opnieuw een belangrijk aandeel te kunnen vervullen. “Ik wil zelf helemaal topfit zijn en laten zien wat ik kan. Ik zou het persoonlijk heel fijn vinden om met Borger sowieso de derde klasse te halen en hopelijk kan ikzelf nog zo lang mogelijk wat betekenen als voetballer binnen de selectie.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Elvis Hedzic: “Verliezen van Annen is geen optie.”

Elvis Hedzic rekent op de steun van het Gieten publiek in de derby tegen ...

Koen van Schaik wil revanche bij Valthermond

Eén van verrassingen, en mogelijk de grootste, was de uitverkiezing van Koen van Schaik ...