Borger wint eerste oefenwedstrijd van GKC op Drouwenerzandtoernooi

Borger startte de voorbereiding met een overwinning op GKC.

Na maandenlang geen wedstrijd gespeeld te hebben rolde donderdagavond voor Borger de bal weer eens. Dat gebeurde in Gasselte, waar Borger deelneemt aan het Drouwenerzandtoernooi. De Treffer ’16, Gasselternijveen 2 en GKC complementeerden het deelnemersveld. De thuisploeg, GKC, was donderdagavond de opponent en werd uiteindelijk met 0-2 verslagen.

Er ontbraken deze avond bij Borger ook nog flink wat aantal spelers op het appel wegens vakantie of werkzaamheden. Bij de selectie zat wel Joep Hiddink, die in de tweede helft, na zeer lang blessureleed, zijn langverwachte rentree mocht maken. Bovendien was er nog meer goed nieuws te melden, want ook Bonne Timmer sluit vanaf komende week weer aan bij de selectie. De middenvelder maakte deze zomer de overstap naar ACV, maar keert nu toch weer terug bij Borger.

Benauwd warm

Het was op deze donderdagavond benauwd warm in Gasselte en dat was ook te merken aan het spel van beide elftallen. Enigszins straalde er wat matheid van af, maar aan de andere kant hadden beide elftallen ook maanden niet gevoetbald. Het draaide dan ook vooral om wedstrijdritme op te doen. Het was duidelijk dat Borger de bal mocht hebben en dus was het geduldig rondspelen voor de vierdeklasser, wachtend op dat ene gaatje. Het leverde niet veel uitgespeelde kansen op voor Borger, maar ook de thuisploeg kon de ervaren doelman Mark Wolters niet in verlegenheid brengen, afgezien van een enkele speldenprik van aanvaller Danny Kolp.

Dat het openingsdoelpunt uit een standaardsituatie voort kwam, was dan ook niet zo verwonderlijk. Benjamin Mazeau schoot op sublieme wijze een vrije trap bijna in de winkelhaak, maar had pech dat de bal via de lat weer het veld in stuiterde. Zijn ploeggenoot Melvin Ottens was er echter snel bij en prikte van dichtbij de rebound binnen na 25 minuten spelen. Het bleek de enige treffer voor de pauze te zijn.

Mooie aanval

In de tweede helft kwamen er een zestal nieuwe spelers binnen de lijnen en ook qua posities werd er het een en ander gewisseld bij Borger. Het leverde een wat onrustig spelbeeld op aan de kant van Borger, dat nu wat meer tegenstand kreeg van de thuisploeg, dat via Kolp nog de gelijkmaker op de schoen had. De aanvaller stuitte echter op doelman Wolters, die zijn doel schoon hield deze avond. Borger kreeg ook nog wel wat mogelijkheden, maar het bleef lang 0-1. Pas in de 87e minuut werd het pleit beslecht. Het was ook direct de mooiste aanval van de hele avond, waarbij Mazeau de aanval opzette over de rechterkant en uiteindelijk ook het eindstation bleek. Debutant Kevin Fokkens, overgekomen vanuit de JO19, gaf uiteindelijk de beslissende voorzet op Mazeau, die de bal strak tegen de touwen schoot.

Zo startte Borger de voorbereiding met een 0-2 overwinning op GKC en speelt het zaterdag de volgende wedstrijd. Dan speelt het om 19:00 uur in en tegen zondag 3e klasser Musselkanaal en zal het tweede de wedstrijd tegen Gasselternijveen 2 spelen in Gasselte, eveneens om 19:00 uur.