Musselkanaal nog een maatje te groot voor Borger

Musselkanaal bleek in een oefenwedstrijd net even te sterk voor Borger.

SV Borger speelde afgelopen zaterdagavond haar tweede oefenduel. Tegenstander Musselkanaal was op dit moment nog een maatje te groot en won met 3-0. Toch hoeft Borger-trainer Arne Joling beslist niet te wanhopen. Zijn ploeg gaf behoudens de drie tegendoelpunten bijzonder weinig kansen weg, een teken dat de beoogde speelwijze er al heel behoorlijk in zit. Natuurlijk zijn er ook nog een hoop dingen te verbeteren. Joling zal de eerste zijn om dat te erkennen, hij heeft nog een kleine maand om die punten voor de competitiestart op de ‘i’ te zetten.

Het eerste half uur kon Borger de tegenstander prima bijhouden. Voetballend gezien was er weinig verschil. Aan Borgerzijde viel in balbezit het goede spel van centrale middenvelder Lévi v/d Span op. De van Drenthina overgekomen jongeling was balvast, speelde met flair en toonde een goede trap te hebben waarmee hij geregeld zijn teamgenoten de diepte instuurde.

Effecttief Musselkanaal

Ondanks de ogenschijnlijke status quo maakte Musselkanaal in dit eerste half uur gek genoeg wel het verschil in de score. Men had aan anderhalve kans genoeg om met 2-0 voor te komen. Ongetwijfeld was dit lesje in effectiviteit het grote verschil tussen een derde klasser met titelaspiraties en een nieuwbakken vierdeklasser. Musselkanaal zette in het resterende kwartier voor rust de route via Van der Span meer en meer dicht. Borger had daar geen antwoord op, kon de bal niet meer in bezit houden en kwam steeds meer met de rug tegen de muur te staan. Het leverde de thuisploeg nog één doelpunt op.

Gemiste strafschop

Ook na rust probeerde Musselkanaal de druk erop te houden. Toch was het Borger dat in deze fase de beste kans kreeg. Benjamin Mazeau mocht, nadat Gijs Roda onreglementair was gevloerd binnen de zestienmeter, een strafschop nemen. De inzet van de Fransman werd knap gestopt door de uitstekende doelman van de thuisploeg. Na verloop van tijd kreeg de formatie van Arne Joling weer meer grip op het duel. Het ging wat directer spelen, wat met name in de slotfase nog enkele grote kansen opleverde. Luuk Kenter (2x) en Rowan Tiktak misten echter de scherpte om het net te doen bollen. De ruststand was zodoende ook de eindstand, 3-0.

Voor Borger is het vooral zaak om de defensieve scherpte negentig minuten vast te gaan houden. Bij alle tegendoelpunten was de druk op de bal voor even helemaal weg. Dat bleek dodelijk. In balbezit mag het daarnaast allemaal nog wel wat secuurder en directer. Dan komen er ongetwijfeld meer kansen voor de erkende goalgetters Luuk Kenter en Gijs Roda. Werk aan de winkel dus! In een maand kan er gelukkig nog veel veranderen.