Stadskanaal zegeviert ook in tweede oefenwedstrijd

Stadskanaal won ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen, Be Quick zaterdag werd nipt verslagen.

Foto Stoffer Bakker, Thom Bos heeft zojuist de 2-1 gemaakt voor Stadskanaal.

Zaterdag speelde Stadskanaal haar tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Tegenstander was Be Quick zaterdag. De Knoalsters zegevierden met 2-1 dankzij een winnende treffer in de laatste minuut van de wedstrijd.

Daar waar Stadskanaal vorige week weinig moeite had met derdeklasser Raptim, ging het vandaag voor de thuisclub een stuk lastiger. De opponent uit Groningen wist het Stadskanaal erg moeilijk te maken.

Licht veldoverwicht

Stadskanaal had weliswaar een licht veldoverwicht, maar tot grote kansen wist het niet te komen. Toch kwam Stadskanaal halverwege de eerste helft op voorsprong. Een aanval, ingeleid door Boy Nijgh, bereikte Dennis Vijfschaft. Vijfschaft wist met een goede voorzet aanvoerder Jeffrey Bakker te bereiken die de 1-0 aantekende.

Erg lang kon Stadskanaal niet genieten van de voorsprong. Ook nu was Boy Nijgh weer de inleiding van de goal, al was dit uiteraard ongewild. De jongeling wilde op het middenveld wegdraaien van zijn tegenstander, maar verspeelde de bal. Dit leidde meteen een kans in voor Be Quick. De Groningers profiteerden dankbaar en zetten de 1-1 op het scorebord. Dit was ook tevens de ruststand.

Laatste minuut

Na rust kwam Stadskanaal iets beter voor de dag dan de eerste helft. Be Quick kon hier weinig meer tegenover stellen, maar toch duurde het tot de laatste minuut alvorens Stadskanaal de winnende goal liet aantekenen. Een vrije trap van Robin Boerhof bereikte het hoofd van Thom Bos, die de bal uitstekend achter de verslagen keeper werkte.

Zo won Stadskanaal ook haar tweede oefenwedstrijd en kan het zich gaan opmaken voor de plaatselijke derby tegen SJS. Deze wedstrijd vindt dinsdag a.s. plaats op het sportpark van SJS en begint om 19.00 uur.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Be Quick zaterdag