Edwin Drenth: “Nacompetitie halen moet het doel zijn in jubileumjaar Weerdinge.”

Edwin Drenth wil met Weerdinge gaan voor de nacompetitie en hoopt een mooi jubileumjaar te mogen beleven met de club.

Edwin Drenth is met ingang van dit seizoen de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging Weerdinge. Drenth is in de regio van de Kanaalstreek geen onbekende, want de oud-spits verdiende ruimschoots zijn sporen bij clubs als Nieuw Buinen, Titan en Valthermond. Nu wil hij ook als trainer slagen, om te beginnen met Weerdinge, dat dit jaar haar 75-jarige bestaan viert. Een mooi moment vindt Drenth, die dan ook hoopt een prachtige jubileumjaar te kunnen beleven met de club.

Drenth, die in het voorgaande seizoen nog even tijdelijk als interim-trainer fungeerde bij Bellingwolde, heeft het nu al naar het zin bij zijn nieuwe club. “Weerdinge is een prachtige volksclub, waar vooral prestatie en gezelligheid voorop staan. Dit zie je ook terug in alles wat ze doen.”

Lat hoger leggen

Het onder de rook van Emmen gelegen Weerdinge wisselde in de afgelopen decennia regelmatig de derde met de vierde klasse af, maar Drenth denkt dat de club langzaam wel uitgegroeid is tot een stabiele derdeklasser. “Weerdinge speelt komend seizoen voor het vierde jaar op rij in de derde klasse C. Met plek 5,7 en vorig seizoen op plek 10 (met slechts 6 punten achterstand op nummer twee Raptim en nog 11 wedstrijden te spelen) mag je met deze gegevens wel spreken van een stabiele derdeklasser.” Komend seizoen wil de trainer de lat echter nog wat hoger leggen voor de groep. “Met het niveau van de huidige selectie wil ik de lat iets hoger leggen voor het aankomende seizoen. Onze doelstelling is dan ook om mee te willen doen voor een plek in de nacompetitie. Persoonlijk vind ik ook dat we omhoog moeten kijken en niet alleen omdat we dit jaar het 75-jarig jubileum vieren. Deze doelstelling past ook zeker bij de kwaliteiten die deze jonge en gretige groep bezit. De nacompetitie halen zal in ieder geval een leuk toetje zijn.”

Tevreden met de selectie

Drenth is dan ook te spreken over de spelersgroep die hij tot zijn beschikking heeft. Ook al vertrokken er een aantal spelers, de trainer is blij met de nieuwe aanwinsten en het aanblijven van de clubtopscorer. “Niels Werkman is verhuisd naar Breda (Studie), Sander Meertens is gestopt en Leon Bos  is terug op het oude nest bij Stadskanaal. Daartegenover zijn Bernardo Veenvliet (WKE ’16) en Murat Sahin (SC Angelslo) gekomen en is ook clubtopscorer Aaron Brinks (zou stoppen vanwege brandweeropleiding) aangebleven. Ik ben dan ook heel tevreden met deze selectie voor dit seizoen.”

De oud-speler van Valthermond is al druk bezig met de vormgeving van het elftal, maar wil zijn concurrenten niet alles prijsgeven wat betreft de speelwijze en spelopvatting. “Ik heb al een goed beeld kunnen krijgen van de groep in de eerste trainingen en oefenwedstrijden. Ik ben drukdoende bezig met de spelprincipes en de formatie die ik in gedachten heb, met daaraan vast de taken die ik per speler verwacht.” Ook is Drenth als trainer zeer ambitieus en heeft hij nog plannen om UEFA-A te gaan halen om zo in de toekomst op een hoger niveau actief te kunnen zijn. “Ambities moet je altijd hebben en ik wil in de toekomst nog aan de slag gaan om het diploma UEFA-A te halen. Daarvoor wil en moet ik eerst in de toekomst wel wat vlieguren maken. Het neemt nogal wat tijd in beslag en daarbij moet het tevens te combineren zijn met je privéleven.

Spelen voor de nacompetitie

Weerdinge komt komend seizoen opnieuw uit in de zondag 3e klasse C en dat levert veel derby’s op voor de club. Iets waar ook Drenth zeer content mee is. “Met grotendeels ploegen uit de nabije omgeving, betekent het dat er bijna ieder weekend wel een derby op het programma staat. Deze wedstrijden treken meestal veel publiek, wat weer ten goede komt van alle verenigingen. Naar deze wedstrijden kijk ik persoonlijk dan ook naar uit.” Echte favorieten wil de trainer niet aanwijzen en ook de kandidaten voor degradatie komen niet direct naar voren. Wellicht ook met in de wetenschap om de tegenstander alvast maar niet extra te motiveren als ze tegen Weerdinge moeten spelen. En dus blijft Drenth oppervlakkig op dit punt. “Ik vind het vaak wat lastig om ploegen als titelkandidaat of degradant aan te wijzen. Iedereen begint op 0 en na een wedstrijd of 10 krijg je vaak al wel een duidelijk beeld welke ploegen dit zullen zijn. Aan het einde van het seizoen zullen we wel zien wie er dan vandoor gaat met de hoofdprijs, het toetje, de poedelprijs en de bekende rode lantaarn.” In ieder geval is het wel duidelijk wat Drent met Weerdinge wil zien te halen. “Ik ben zelf tevreden als we onze eigen doelstelling halen en als club een geweldig jubileumjaar mogen beleven.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Robin Gerlach: “Ik wil mezelf de komende tijd bewijzen!”

Voor Musselkanaal staat er komend weekend weer een finale op het programma. De groen-witten ...

Valthermond vreest Will Koops

“Het middenveld van Titan en Will Koops”, dat was het antwoord van Rick Schlimbach ...

Buinerveen én De Treffer willen het seizoen glans geven

In vijfde klasse E staat zondag hèt kelderduel van de Kanaalstreek op de agenda: ...