SJS wint in oefenderby van Stadskanaal

SJS won de burentwist van Stadskanaal.

Op een druilerige dinsdagavond stond de burentwist SJS-Stadskanaal op het programma. De Knoalster ‘clash’ werd een prooi voor SJS, dat na een 1-1 ruststand met 3-1 zegevierde.

Al snel in de wedstrijd kwam SJS op voorsprong. Een ietwat makkelijk gegeven strafschop werd door Kay Rijkens onberispelijk achter doelman Hoezen geschoten. Al snel stelde Stadskanaal orde op zaken. Youri de Jonge bediende Boy Nijgh die de bal beheerst in het vijandelijke doel werkte.

Kansen voor Stadskanaal

Na de gelijkmaker ging Stadskanaal naarstig op zoek naar de voorsprong. Stadskanaal kreeg hiervoor ook genoeg kansen, maar wist de kansen niet tot doelpunten te promoveren. Met name de rappe Wessel Klijnstra, die een ware plaag voor zijn tegenstander was, had het vizier vanavond niet op scherp staan. SJS stelde er een paar ogenschijnlijk gevaarlijke uitbraken tegenover, maar dit leidde niet tot kansen. Zo gingen beide ploegen met een 1-1 ruststand aan de thee.

SJS de bovenliggende partij

Na de rust, waarin Stadskanaal maar liefst tien veldspelers wisselde was het wederom SJS dat snel de voorsprong pakte. Weer was het Kay Rijkens die scoorde. De vele wisselingen bij Stadskanaal leken het elftal geen goed te doen. Daar waar de eerste helft nog genoeg kansen werden gecreëerd, was het nu vooral SJS wat de klok sloeg. De zaterdag vierdeklasser kwam dan ook verdiend op 3-1 door een doelpunt van Jan Springer. SJS had wellicht de score nog kunnen uitbreiden, maar de voorwaartsen van SJS hadden in het laatste deel van de wedstrijd niet meer de scherpte om Stadskanaal nog meer pijn te doen.

De overwinning in deze burentwist ging dus naar SJS dat dit seizoen een gooi gaat doen naar promotie. Voor Stadskanaal is het zaak om de boel even weer op de scherp te zetten voor de eerste bekerwedstrijd tegen Germanicus.