Willem Pagters: “Roswinkel gaat voor promotie naar de vierde klasse.”

Willem Pagters gaat voor een top 3-klassering met Roswinkel en gaat voor promotie naar de vierde klasse.

Roswinkel speelt alweer heel wat jaren in de 5e klasse van het zondagvoetbal. Als het aan Willem Pagters ligt gaat zijn club in de komende jaren toch eens dat stapje weer maken naar de vierde klasse. En dat zou komend seizoen zo maar eens kunnen gaan gebeuren, want Pagters verwacht dat zijn ploeg mee kan doen om de bovenste plaatsen in de zondag 5e klasse D.

Het coronavirus was een behoorlijke dwarsligger voor de meeste voetbalclubs, waardoor onder andere trainingen compleet anders moesten worden ingevuld. Ook Pagters zag dat het voor zijn club een lastige periode was. “Net zoals voor elke andere club was het ook voor ons lastig. Wel hebben we nog door getraind om de conditie enigszins op peil te houden, maar waren de trainingen wel totaal anders dan we gewend waren. Ook voor onze trainer Cor Lubach viel het niet mee om een trainingsprogramma in te vullen.”

Beter voor de dag komen

Het afgelopen seizoen kwam dus vroegtijdig ten einde en op het moment van stoppen stond Roswinkel op een vijfde plek in de zondag 5e klasse E. Naar Pagters zijn mening had er vorig seizoen wel wat ingezeten, maar ziet hij wel degelijk meer kansen voor komend seizoen. “Het resultaat had wel iets beter gemogen vind ikzelf, maar met de komst van een aantal nieuwe spelers hoop ik dat we aankomend seizoen hoger zullen eindigen. Met een vijftal nieuwe spelers is de selectie weer wat breder geworden en heeft de trainer ook meer keuze. Komend seizoen gaan we denk ik dan ook met deze selectie beter voor de dag komen.”

Zelf hoopt Pagters komend seizoen en de komende jaren een belangrijke rol te gaan vervullen binnen de selectie van Roswinkel, waar hij al vanaf kleins af aan met plezier voetbalt. Pagters roemt dan ook de gemoedelijkheid binnen de club. “Roswinkel is een gezellige, maar kleine club waar ik al 15 jaar met alle plezier voetbal. De andere spelers en het bestuur zorgen ervoor dat je, je er snel thuis voelt. Het is heel gemoedelijk bij Roswinkel. Komend seizoen wil ik een belangrijke speler worden binnen de selectie en wil ik zoveel mogelijk spelen. In de toekomst hoop ik dan ook een dragende speler te worden.”

Roswinkel maakt goede kans

In de zondag 5e klasse D treft Roswinkel veel oude bekenden, maar zijn er ook een paar nieuwe ploegen bijgekomen. Pagters is tevreden met de competitie-indeling en denkt dat Roswinkel een goede kans maakt. “Het is een leuke klasse met veel ploegen die wel aan elkaar gewaagd zijn. Ik zie Veelerveen en DWZ als grootste concurrenten voor de bovenste plaatsen, maar ik denk dat wijzelf ook een goede kans maken om bovenin mee te doen.” De doelstelling voor komend seizoen is dan ook duidelijk volgens Pagters. “De doelstelling is toch wel om te gaan voor de top 3 en te streven om te promoveren naar de vierde klasse. Een stabiele vierdeklasser worden moet op termijn kunnen.” Met veel minder neemt Pagters voor komend seizoen dan ook geen genoegen. “Ik ben tevreden als we ons in de top 3 hebben gespeeld en minimaal nacompetitie hebben gehaald. Hopelijk kunnen we rechtstreeks promoveren  en anders via de nacompetitie.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Kevin Hemmes: “Concurrentie houdt ons scherp”

Na enkele donkere jaren bij Gasselternijveen, waarin de rood-witten onderin de vijfde klasse bivakkeerden, ...

“Titel is de beloning voor hecht collectief!”

Op zaterdag 10 mei bekroonde Onstwedder Boys een fantastische tweede seizoenshelft met het binnenhalen ...