Peter de Vries: “GKC gaat voor een top-3 klassering.”

Peter de Vries gaat voor een top-3 klassering met GKC en hoopt op promotie naar de vierde klasse.

GKC draaide vorig seizoen een goed seizoen, maar kon net niet aanhaken bij de koplopers Eext en Buinen. Waar die beide ploegen wel promoveerden, daar komt GKC komend seizoen gewoon weer uit in de zondag 5e klasse D. De Gasselters lijken dan ook een voorname kanshebber om mee te strijden om de titel. Ook doelman Peter de Vries ziet kansen voor zijn ploeg en denkt dat GKC opnieuw mee moet kunnen doen voor een top-3 klassering.

De Vries baalde dan ook wel enigszins dat de competitie vorig seizoen abrupt eindigde. GKC leek namelijk op de nacompetitie af te stevenen, maar al te lang wil de doelman daar ook niet bij stil staan. “Dat was zeker balen, maar dat moeten we nu achterwege laten en kijken naar het komende seizoen. Dat vind ik nu belangrijker dan balen van het afgelopen seizoen.”

Veel jong talent

Komend seizoen moet GKC wederom om de prijzen gaan spelen en dat gaat het doen met veel aanvulling van jonge talenten vertelt de goalie. “Er zijn weinig spelers uit de selectie gegaan, maar daarentegen is er wel veel jeugd doorgestroomd. Vorig seizoen was het nog wel eens billen knijpen qua aantallen, maar dat zal dit seizoen niet het geval zijn. De selectie is flink gegroeid met de toestroom vanuit de jeugd.”

Inmiddels is GKC alweer druk bezig met de voorbereiding op het seizoen na de coronastop. Een stop, waarin de club niet veel kon doen en gedaan heeft aldus de Vries: “Vanuit de club hebben we niks gedaan. Sommigen zijn wel voor zichzelf bezig geweest en andere vonden zo’n stop wel even lekker. Zelf heb ik af en toe met vrienden een balletje getrapt.”

Stapje hogerop

De jonge doelman wil komend seizoen een poging wagen om met GKC voor de vierde klasse te gaan. “Persoonlijk zou ik wel een kijkje willen nemen in de vierde klasse en ik denk dat het met dit team komend seizoen haalbaar is. Belangrijk is in ieder geval dat we de koppies dezelfde kant ophouden. We hebben verder geen doelstelling bepaald, maar de top 3 moet haalbaar zijn, zeker als we kijken naar de prestaties van het voorgaande seizoen.”

De vijfde klasse lijkt dan ook niet het plafond van de Vries, die graag in de toekomst nog wel eens op een hoger niveau wil keepen. “Die ambities heb ik wel, alleen ben ik niet dringend op zoek. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij GKC, waar ik al vanaf kleins af aan voor voetbal. Een eventuele overstap zou dat ook wel lastig maken, maar ik sta er zeker voor open.”

Top 3-klassering.

In de zondag 5e klasse D wachten weer een flink aantal bekende tegenstanders en een aantal derby’s. De Vries is dan ook tevreden met de indeling, maar echte kanshebbers vindt hij lastig om te benoemen. Zelf denkt de doelman dat GKC hoge ogen kan gooien. “Ik denk dat het een leuke en tot op de laatste dag spannende competitie wordt met hier en daar een derby. Echte kanshebbers vind ik lastig te bepalen en 2 a 3 teams zijn onbekend voor mij. Als wij in de top 3 terecht komen ben ik zeer tevreden. En uiteraard het seizoen gezond uitspelen met elkaar.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Uitslagen zondag 18 februari

Hierbij de uitslagen van de wedstrijden die vandaag gespeeld werden door de clubs uit ...

SPW rekent af met Sellingen

SPW heeft de Kanaalstreek-derby tegen Sellingen gewonnen. Door deze zege zijn de Knoalsters verzekerd ...