Westerwolde wint in burenderby eenvoudig van Veelerveen

Westerwolde had weinig moeite met buurman Veelerveen en won met ruime cijfers.

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde kende weinig moeite met Veelerveen en won met 5-0.

In een met name in de tweede helft aantrekkelijke bekerwedstrijd boekte Westerwolde onder grote publieke belangstelling een degelijke en dik verdiende overwinning op buurman Veelerveen. Na negentig minuten voetballen stond er een 5–0 eindstand op het scorebord op sportpark De Barlage in Vlagtwedde. In de eerste helft kon herintredend vijfdeklasser Veelerveen nog behoorlijk weerstand bieden, maar in de tweede helft was het snel over en uit voor de mannen van trainer Pieter Nuus. Van de vele kansen die Westerwolde zich in deze wedstrijd creëerde, werden er uiteindelijk vijf benut. En dat kan als een prima afspiegeling van de totale wedstrijd en het in deze ontmoeting geboden spel door beide ploegen worden beschouwd.

Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd en bovenal in de eerste dertig minuten behoorlijk gelijkopgaand. Echte kansen konden er niet worden genoteerd, totdat Frank Riks in de 29e minuut met een prima steekpass René v.d. Laan bereikte. De jonge goaltjesdief van Westerwolde schudde zijn tegenstander daarna gemakkelijk van zich en beheerst schoof hij de bal onder de uitkomende keeper van Veelerveen door: 1–0. Veelerveen probeerde daarna wel aanvallend hier iets tegenover te stellen, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam dit niet. Ook Westerwolde wist niet meer voor het nodige gevaar te zorgen en derhalve stuurde scheidsrechter Mike Spreen uit Stadskanaal, die de wedstrijd prima onder controle had, beide ploegen naar de thee met de kleinst mogelijke voorsprong voor de thuisploeg.

Invaller Solano scoort

In de tweede helft een beter spelend Westerwolde, waarbij coach Richard Streuding Joan Solano voor Kevin v.d. Laan in het veld had gebracht. Na aanvankelijk nog een scoringskans onbenut gelaten te hebben, was het wederom René v.d. Laan die vanuit een prima dieptepass op volle snelheid op het doel van Veelerveen afstormde. Alleen voor de goalie van Veelerveen rondde hij deze kans wel beheerst af: 2–0. Nog geen drie minuten later werd het 3–0. Na een prima aanval over rechts en dito voorzet, zorgde een simpele voetbeweging van Joan Solano voor een uitstekende spitsengoal.

Dezelfde Solano wist in de 66e minuut ook de 4–0 aan te tekenen. Na een goede soloactie wilde hij de bal vanaf de achterlijn terugleggen, maar een voet van een van zijn eigen verdedigers zette de doelman van Veelerveen op het verkeerde been, waardoor de bal langzaam in de korte hoek binnen rolde. Veelerveen wilde wel, maar was niet in staat in dit deel van de wedstrijd kansen te creëren, waardoor de nieuwe doelman van Westerwolde, Rudie Bergman, een erg gemakkelijke middag beleefde. Het slotakkoord namens Westerwolde was voor Mark Geukes. Uit een corner van René v.d. Laan kopte de lange rechtsback in de extra tijd beheerst en fraai binnen en bepaalde daarmee dan ook de eindstand op 5–0.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ter Apel ’96 met goed gevoel richting nacompetitie

FC Ter Apel ’96 heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in en tegen ...

Ter Apel ’96 overtuigend langs Twedo

Ter Apel '96 is de competitie op overtuigende wijze gestart: de grensbewoners boekten een ...

SJS dik verdiend langs OKVC

Gisteravond mocht SJS haar geluk beproeven in Oldehove. Op bezoek bij OKVC deden de ...