Nieuw Buinen verliest met ruime cijfers van de Weide

Nieuw Buinen moest op bezoek bij de Weide een forse nederlaag slikken.

Nieuw Buinen trad zaterdagavond aan in Hoogeveen tegen zaterdag tweedeklasser de Weide. De thuisploeg trakteerde de oranjehemden op een forse nederlaag: 5-0. Het was al snel raak voor de Weide, dat via Erik Buining op een 1-0 voorsprong kwam. Diezelfde Buining verdubbelde de marge halverwege de eerste helft: 2-0. Nog voor de pauze liep de Weide uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong door Tim Mulder en Justin Belt. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld en werd het leed van de bezoekers enigszins gespaard in de tweede helft. De thuisploeg scoorde nog een keer via Milan Ronkes, die daarmee ook de eindstand op 5-0 bepaalde.