Roswinkel boekt knappe zege op Eext

Roswinkel boekte een knappe overwinning op Eext.

Foto, Roswinkel viert de 3-0 van Lars Stap.

Roswinkel boekte in de eerste bekerwedstrijd een knappe 3-0 zege op Eext. De thuisploeg van trainer Cor Lubach liet zich van zijn goede kant zien en begon zo goed aan de bekercampagne.

Roswinkel koos voor een zeer aanvallende opstelling en kende daarmee een voortvarende start. De bezoekers uit Eext waren blijkbaar verrast, want binnen een minuut was het al 1-0 voor de thuisploeg.  Lars Stap vond met een goede pass de links voorin prima vrijgelopen en aanspeelbare Rowan Meijering. Meijering kapte een verdediger uit en gaf een prima voorzet op Niels Neef. De keeper van Eext verkeek zich op de scherpe voorzet waardoor Neef  vanaf de 5 meter lijn af kon werken.

Reddingen Prins

Kort daarop was het een prima vrije bal van Rowan Meijering die de keeper van de gasten nog net tot corner kon verwerken. Na een minuut of 15 kon Eext een beetje onder de druk van Roswinkel uitkomen. Rond het half uur spelen kreeg ook Eext enkele mogelijkheden. Uit een van de goed opgezette aanvallen ontstond ook een kans, maar die werd niet benut en de bal verdween ver over en naast het doel van Ricardo Prins. Ook een goed genomen corner leverde een vrije kopkans op voor de spits van Eext. Prins moest daarna nog een keer ingrijpen op een bekeken schuiver.

Tussendoor had sc Roswinkel wel meer de bal en was het combinerend beter dan de bezoekers omdat heel vaak de vrije man werd gevonden. De ruststand leek op die manier bereikt te worden met een 1-0 stand, maar in de 44e minuut strafte Dylon Meijering gepruts in de achterhoede van Eext echter prima af. De bal werd heel simpel ingeleverd door een van de verdedigers terwijl de keeper ver voor zijn goal stond. Dat kansje was wel besteed aan Meijering, met een fraaie boogbal over de keeper plaatste de aanvaller de bal in het doel van Eext.  Hiermee werd de ruststand bepaald op 2-0.

Houtwerk

In de 2e helft kwam Eext beter uit de startblokken. Natuurlijk was de spelers verteld meer druk naar voren te zetten en de spelers van sc Roswinkel het voetballen lastiger te maken. In de eerste vijf minuten van die tweede helft werd er slecht uitverdedigd door de thuisclub. De spitsen van Eext kregen drie kansen op rij om te scoren. Tweemaal werd het houtwerk geteisterd en de derde keer lag Prins in de weg. De druk van Eext duurde echter niet zo lang waarna er twee teams op het veld stonden die niet veel voor elkaar onder deden.

Na een klein kwartier spelen in de tweede helft zette een prima spelende Dylan Bulle veel druk op achtereenvolgens drie spelers van Eext die zodoende geen tijd kregen goed uit te verdedigen. De veroverde bal kon worden ingespeeld op de vrij staande Lars Stap die met rechts de bal prima in de verre hoek legde, buiten bereik van de keeper: 3-0. Daarmee was de wedstrijd zo goed als beslist, al had de thuisclub nog kansen op meer. Gescoord werd er echter niet meer en zo boekte vijfdeklasser Roswinkel een knappe zege op vierdeklasser Eext.