Thorsten Leeuw: “Buinen gaat voor een plek in de middenmoot.”

Thorsten Leeuw is blij met de promotie voor zijn club na een zeer bewogen jaar en denkt dat Buinen ook prima mee kan in de zondag vierde klasse.

Het was een zeer bewogen jaar voor de voetbalvereniging Buinen, dat misschien wel het meest moeilijk jaar uit de clubgeschiedenis achter de rug heeft. Begin vorig seizoen kostte een noodlottig ongeluk twee spelers van de club het leven en raakten er ook nog twee zwaargewond. Een vreselijk gebeurtenis, die flinke impact heeft gehad op de vereniging. Des te knapper waren de prestaties van de Buunerberen te noemen in het afgelopen seizoen. De club stond bovenaan in de zondag vijfde klasse E op het moment dat de competitie werd beëindigd vanwege het coronavirus. De club vroeg alsnog promotie aan en dat verzoek werd ingewilligd, waardoor Buinen volgend seizoen in de zondag vierde klasse D uitkomt. Thorsten Leeuw is dan ook trots op de prestaties van het team in het afgelopen seizoen en denkt dat Buinen ook komend seizoen prima kan meedraaien in de vierde klasse.

Het was dus een heftig jaar voor Buinen en ook Leeuw kijkt terug op een zeer bewogen jaar. “We hebben een bewogen jaar achter de rug, wat natuurlijk vreselijk begon zo anderhalf week voor de start van de competitie. Een vreselijke gebeurtenis om zoiets mee te maken en wat je nooit hoopt mee te maken. Dat wens je niemand toe.”

Wil om te winnen

Ondanks de gebeurtenissen moest de knop toch weer omgezet worden om te gaan voetballen en Buinen ontpopte zich heel knap tot een kampioenskandidaat. De aanvaller vond het niet eens zo lastig om de knop om te zetten. “Er zat zoveel adrenaline in de ploeg en voor die jongens moesten we gewoon kampioen worden. De wil om te winnen was zo groot, dat we gewoon onvermoeibaar waren en er alles aan deden om te winnen. Door samen een heel hecht team en voetbalclub te zijn hebben we goed kunnen presteren.”

Kampioensstrijd met Eext

Buinen leek gedurende het seizoen in een kampioensstrijd verwikkelt te zijn met Eext, maar in maart werd de competitie stopgezet vanwege het coronavirus. Buinen stond op dat moment bovenaan, maar Eext stond er qua verliespunten beter voor. Beide ploegen vroegen promotie aan en zowel het verzoek van Eext als dat van Buinen werd gehonoreerd. Zo eindigde het bewogen seizoen toch nog enigszins met een positieve noot voor de club. Ook Leeuw kan beamen dat de promotie toch wel heel mooi was na zo’n bewogen jaar. “Het liefste waren we natuurlijk kampioen geworden of via de nacompetitie gepromoveerd, maar het seizoen werd abrupt afgebroken door het coronavirus. Desondanks zijn we met zijn allen zeer blij met de promotie na zo’n bewogen jaar.

Geen modderfiguur

De jonge spits kijkt dan ook uit naar de nieuwe competitie-indeling, maar verwacht ook nog wel dat het een pittige klus wordt. “Ik verwacht dat we een mooi jaar tegemoet gaan in de vierde klasse, met een toch wel zware competitie.” Toch denkt Leeuw dat Buinen geen modderfiguur zal slaan in die klasse. “Wij willen als team goed meedraaien in de vierde klasse en elke tegenstander het moeilijk maken.” Echte favorieten kan Leeuw niet aanwijzen: “Ik vind het lastig om te zeggen wie de kanshebbers zijn of de degradatiekandidaten, veel clubs zijn voor ons onbekend.”

Leeuw hoopt komend seizoen en de komende jaren in ieder geval een belangrijke rol te gaan vervullen binnen het elftal van Buinen. “Afgelopen seizoen heb ik persoonlijk een prima jaar gehad, maar de aankomende jaren verwacht ik meer van mezelf. Ik wil graag een belangrijke en bepalende speler worden voor Buinen.” Komend seizoen hoopt hij in ieder geval op een mooie klassering voor zijn club. “Ik ben tevreden als we een stabiele middenmoter zijn aan het einde van het seizoen en het veel teams lastig hebben kunnen maken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Lars Hemmes: “Het wordt een pittig seizoen voor Mussel, handhaving is het doel.”

Lars Hemmes hoopt komend seizoen belangrijk te kunnen zijn voor Mussel en ziet zijn ...

Patrick van der Werff: “We gaan SETA weer op de kaart zetten!”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...