Cor Grozema: “Damacota gaat voor een plek in de nacompetitie.”

Trainer Cor Grozema hoopt komend seizoen met Damacota een plek in de nacompetitie te kunnen bemachtigen.

Foto, Cor Grozema (links) gaat met Damacota voor een plek in de nacompetitie.

Damacota acteert de laatste jaren veelal in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal. Ook in het afgelopen seizoen kwam de club uit Nieuwe Pekela uit in de zaterdag vijfde klasse E. Op het moment dat de competitie eindigde vanwege het coronavirus stond Damacota op een vijfde plaats. Trainer Cor Grozema was redelijk tevreden over het afgelopen seizoen, maar hoopt komend seizoen constanter te kunnen presteren. Is dat het geval dan denkt Grozema dat zijn ploeg in de top vier moet kunnen eindigden en mee moet kunnen doen voor een plek in de nacompetitie.

Grozema, die vorig jaar zijn eerste jaar beleefde bij Damacota, kijkt met gemengde gevoelens terug op het voorgaande seizoen. “We waren redelijk tevreden over de eerste seizoenshelft, waar we als vierde de winterstop ingingen. We hebben goede wedstrijden afgewisseld met mindere wedstrijden, wat mede te maken had met de smalle selectie die we tot onze beschikking hadden. Komend seizoen hoop ik dat we constanter kunnen presteren gezien de selectie een stuk breder is.”

Goede faciliteiten

Het coronavirus gooide roet in het eten voor de meeste clubs wat betreft het trainen, maar bij Damacota zijn ze wel blijven trainen. Grozema had in die coronaperiode nog een flinke groep tot zijn beschikking. “Vanaf het moment dat het weer mocht hebben we nog zeven weken kunnen trainen. We konden wat jongens uit de jeugd mee laten doen en de nieuwelingen trainden ook mee. Hierdoor hebben we steeds met een groep van een man of 20 prima kunnen trainen, uiteraard wel met inachtneming van de geldende regels m.b.t. het coronavirus.” De trainer is dan ook zeer te spreken over de faciliteiten en de club in het algemeen. “In mijn eerste jaar heb ik Damacota leren kennen als een hechte en gezellige vereniging. Alles is goed georganiseerd, er zijn veel vrijwilligers en we hebben een prachtig sportpark met prima trainingsfaciliteiten.”

Bredere selectie

Damacota zag in de zomer een tweetal spelers vertrekken, maar mocht ook een flink aantal nieuwe spelers verwelkomen en dus lijkt de selectie erop vooruit te zijn gegaan. De verwachtingen lijken voor komend seizoen dan ook wat hoger te zijn voor de zaterdag vijfdeklasser. Grozema is blij met de bredere selectie en wil de lat komend seizoen dan ook wat hoger leggen. “De onderlinge concurrentie zal toe gaan nemen en ook kunnen we blessures en schorsingen wat makkelijker opvangen. Ik verwacht dan ook dat we iets stabieler en minder wisselvallig zullen zijn. Ik hoop dat we de ingezette lijn van afgelopen seizoen door kunnen trekken en dat we uiteindelijk om de eerste vier plaatsen mee kunnen doen. Als dat lukt, dan zijn we automatisch dichtbij een periodetitel.”

Om die doelstelling te halen heeft Grozema wel een idee hoe zijn ploeg aankomend seizoen moet spelen in de meeste wedstrijden, al houdt hij ook wel een slag om de arm. “We hebben erg veel voetbal in het team en dat is dan ook het uitgangspunt. We willen proberen om via combinatiespel de tegenstander onze wil op te leggen, maar er zijn ook wedstrijden waarin dit niet lukt. Dan zullen we compact moeten spelen om vanuit daar kansen te creëren.

Veel derby’s

Over de competitie-indeling is de trainer goed te spreken, waarin Grozema moeiteloos de grootste kanshebbers aanwijst voor het kampioenschap. “We zijn wederom ingedeeld in de Oost-Groningse klasse, met daarin veel derby’s. Scheemda is de grootste kanshebber voor het kampioenschap. Met VVS, BATO en Veendam 1894 zullen wij moeten strijden om de overige plaatsen bovenin. Meedhuizen, Harkstede en ZNC zijn nieuw en voor mij onbekende ploegen.”

Op termijn naar de vierde klasse

Damacota speelt al vele jaren in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal, maar Grozema denkt dat het op termijn zeker mogelijk is dat de club een stapje omhoog maakt. “Ik denk dat een club als Damacota dat zeker als doelstelling moet hebben. Over het algemeen zie je dat steeds meer spelers kiezen voor het voetballen op de zaterdag. Als enige zaterdagvereniging in de gemeente Pekela denk ik dat er zeker mogelijkheden liggen. Het ledenaantal is nog steeds groeiende en de vereniging leeft volop.”

Wellicht dat Damacota komend seizoen al die stap kan zetten, maar Grozema blijft realistisch en hoopt dat zijn team de nacompetitie komend seizoen kan halen. “We hebben een vrije jonge selectie waar mijn inziens nog genoeg rek in zit. Op termijn moet het zeker mogelijk zijn om de naar de vierde klasse te promoveren. Ik hoop dat we komend seizoen weer een stap kunnen maken en als we de nacompetitie kunnen halen dan ben ik tevreden aan het einde van het seizoen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Matthijs Brink: “Borger stapt tegen MSC als winnaar van het veld af.”

Matthijs Brink is er van overtuigd dat Borger gaat winnen van MSC en zich ...

Kay Rijkens doet het goed op rijst

Derdeklasser SJS begon het seizoen voortvarend, want de seizoensouverture werd gewonnen. Daarna brak echter ...

Mylan Beijering: “Borger gaat zaterdag de beslissende tik uitdelen aan MSC.”

Zaterdag staat de topper tussen MSC en Borger op het programma, Borger-speler Mylan Beijering ...